Роджър Федерер защити Александър Зверев след срещата между двамата на

...
Роджър Федерер защити Александър Зверев след срещата между двамата на
Коментари Харесай

Федерер: Освиркванията за Зверев не правят чест на феновете

Роджър Федерер отбрани Александър Зверев след срещата сред двамата на заключителния тенис шампионат от сериите " Мастърс " за годината. Германецът се наложи със 7:5, 7:6(5) над швейцареца, с цел да завоюва своя трети триумф в шестте си мача против Федерер. Полуфиналът в британската столица бе засенчен в тайбрека на втория сет.

Федерер водеше с 4:3 гейма в тайбрека. По време на първото разиграване в гейма, топка изпадна от ръката на едно от децата. Момчето понечи да догони търкалящата се топка, което пък инциниира прекъсването на играта от страна на Зверев.

Това не се понрави на британската аудитория, която стартира да освирква мощно германеца. Когато точката бе преиграна Зверев заби ас на корта в " О2 Арена ". Няколко точки по-късно пък той пък довърши 37-годишния тенисист с нервно воле.

" Вижте, разбирам объркването. Това са непредвидени условия за нас. Освиркванията не ги одобрявам. Виждаме ги в други спортове, само че в тениса не е по този начин. Така че когато се случи това при нас, ние го одобряваме доста персонално.

Такива неща се случват, а Саша не го заслужава. Той ми се извини на мрежата, а аз му споделих: " Приятел, млъкни. Не е нужно да ми се извиняваш. Поздравления за чудесния мач и шампионат, който правиш ", сподели Маестрото.

Зверев пък стана първият немец, който доближава финала след Борис Бекер от 1996-а година насам.

 Александър Зверев победи Роджър Федерер в Лондон!
Зверев победи Федерер в Лондон!

Зверев ще играе против спечелилия от другия полуфинал сред Новак Джокович и Кевин Андерсън
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР