Роджър Федерер започна с победа участието си в турнира от

...
Роджър Федерер започна с победа участието си в турнира от
Коментари Харесай

Федерер потегли с експресна победа по пътя към девета титла в Хале

Роджър Федерер стартира с победа присъединяване си в шампионата от категория " АТП 500 " в Хале. Швейцарецът, който е притежател на рекордните осем трофеи в немския град, имаше потребност от едвам 52 минути, с цел да се оправи с японеца Юичи Сугита.

Федерер пласира осем аса, завоюва 90% от точките след вкаран първи сервис и се наложи с 6:3, 6:1. Той направи пет пробива от 13 благоприятни условия и даде единствено един късмет на влезлия в шампионата като " благополучен губещ " от квалификациите Сугита.

35-годишният швейцарец можеше да запише даже по-бърза победа. Във втория сет той водеше с 5:0 и 40:0 при собствен сервис, само че пропиля три мачбола и разреши да се стигне до първата и единствена точка за пробив в подаванията му.



Сугита, който заема 66-ото място в международната класация, се възползва и спря серията на противника. Още в идващия гейма обаче 28-годишният японец още веднъж позволи пробив, което постави завършек на дуела.

Федерер реализира победа №1100 в професионалния тенист. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем стигна тази граница в границите на едвам 1347 мача. Повече извоювани срещи в историята на тениса има само американецът Джими Конърс - 1256.

Roger Federer beat Yūichi Sugita in 52 minutes to reach another milestone pic.twitter.com/fKdYkujvp3
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 20 юни 2017 година

Федерер записа първа победа на тревни кортове през 2017 година, откакто преди седмица изненадващо отпадна от Томи Хаас още след първия си дуел в Щутгарт.

Във втория кръг в Хале швейцарецът ще се изправи против представителя на домакините Миша Зверев, който в профил чешкия квалификант Лукаш Лацко след триумф с 6:4, 6:4.

Маестрото се нуждае от още две победи в Хале, с цел да си подсигурява място измежду поставените в топ 4 на " Уимбълдън " (3-16 юли).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР