Роджър Федерер записа трета поредна двусетова победа на турнира на

...
Роджър Федерер записа трета поредна двусетова победа на турнира на
Коментари Харесай

Федерер навлиза в ритъм

Роджър Федерер записа трета поредна двусетова победа на шампионата на трева в Хале. Осемкратният първенец в немския град се оправи с представителя на домакините Флориан Майер след 6:3, 6:4 и се класира за полуфиналите. За място на финала швейцарецът ще спори с Карен Качанов от Русия, който в профил сънародника си Андрей Рубльов след триумф с 7:6(8), 4:6, 6:3.

В първия сет Роджър доминираше в типичния си грациозен жанр. Той проби за 3:1 и контролираше събитията на корта. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем пропусна три сетбола в осмия гейм, само че незабавно по-късно постави завършек на сета. Швейцарецът трябваше да избавя две благоприятни условия за пробив във втория гейм на втората част, само че няколко прецизни сервиса обърнаха гейма. Пробив за 3:2 пък сподели, че и вторият сет няма да е доста оспорван. Майер опитваше да се съпротивлява, само че в последните геймове доста мъчно печелеше точки.

Федерер демонстрира, че бързо навлиза в нужната форма, с цел да нападна купата на " Уимбълдън " след изненадващата загуба от Томи Хаас на старта в Щутгарт предходната седмица. Роджър ще се опита да стигне до първа купа на трева от две години насам. Миналата година той игра три полуфинала на шампионатите на трева, на които взе участие. След това той постави завършек на сезона си заради травма. Последният му успех на трева е точно в Хале през 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР