Роджър Федерер влиза в Уимбълдън 2019 с рекордните осем титли

...
Роджър Федерер влиза в Уимбълдън 2019 с рекордните осем титли
Коментари Харесай

Федерер за тримата големи: Принуждаваме съперника да покаже най-доброто от себе с

Роджър Федерер влиза в Уимбълдън 2019 с рекордните осем трофеи от шампионата, тримата огромни - той, Рафаел Надал и Новак Джокович са спечелили от обстоятелството, че са част от една епоха.

"Забавното е, че постоянно гледаме на нещата по този начин - някой е взел нещо от другия. Вероятно сме. Но в това време, ние принуждаваме противника да покаже най-хубавото от себе си ", проучва Маестрото, който дебютира на Уимбълдън преди 20 години.

Един от тях тримата - Федерер, Джокович и Надал - е спечелил 14 от последните 16 издания на Откритото състезание на Англия. Единствените две изключения са купите на Анди Мъри, който оформяше Голяма четворка, само че проблемите му преопределиха, че сегашната епоха по-скоро ще бъде запомнена като тази на трима огромни тенисисти, написа tennis24.bg.

14 години откакто за първи тримата се състезават дружно на Уимбълдън, те към момента са тук и са огромните любимци за трофея. Нещо повече - окупирали са и първите три позиции в света.

"Мисля, че несъмнено станахме по-добри играчи поради останалите от нас. Не знам дали още щяхме да играем, в случай че бяхме част от разнообразни ери. Но е занимателно, че ни има. Надявам се почитателите да се любуват. Защото мисля, че сме разнообразни и хората могат да харесат друг състезател ", добави швейцарецът.

Преди седмици Федерер завоюва рекордна 19-та купа на трева, триумфирайки в Хале. Ако стигна до полуфиналите, той ще е записал невероятните 100 победи на Уимбълдън. "Все още мисля, че е доста друго. За някои може би е като на хард, само че съгласно мен е много друго. Изисква се друго придвижване, друг гений. Различен е методът, по който топката отскача, по който би трябвало да я удариш, с цел да се върти, много е друго ", разяснява още Роджър Федерер.

За първи път от 2016-та година насам, Федерер влезе в сезона на трева, откакто игра и на клей преди този момент. 37-годишният швейцарец освен това се показа прелестно, достигайки до полуфинал на "Ролан Гарос ", изгубен от бъдещия първенец Рафаел Надал.

"Не знам дали ще получа някакъв огромен бонус от това, че играх на клей. Всичко на трева е друго. Не просто въртеливите топки нямат подобен резултат, както на клей, само че също по този начин играчите са много по-близо един до различен. Досега съм доста щаслив, че играх в сезона на клей. Щастлив съм, че се пригодих бързо към тревата, прекосих през харе, клей сезона, "Ролан Гарос ", без никакви травми, усещам се добре. Мисля, че ще бъда подготвен за по-дълги разигравания. Но дали ще диря такива, тъй като играх на клей? Не мисля ", съобщи Федерер.

20-кратният първенец от Големия шлем ще открие акцията си против младия южноафриканец Лойд Харис. Маестрото е в една половина с Рафаел Надал, с който могат да се срещнат на полуфиналите. През предходната година той загуби от Кевин Андерсън на четвъртфиналите, откакто позволи един от най-големите обрати в кариерата си, губейки след преднина от 2:0 сета против южноафриканеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР