Роджър Федерер спечели своя юбилеен трофей №100 в турнирите на

...
Роджър Федерер спечели своя юбилеен трофей №100 в турнирите на
Коментари Харесай

Федерер взе реванш от Циципас и спечели титла номер 100

Роджър Федерер завоюва своя юбилеен трофей №100 в шампионатите на ATP, откакто победи Стефанос Циципас с 6:4, 6:4 на финала в Дубай. По този метод Маестрото извърши и огромното си предпочитание да стигне до трицифрено число трофеи точно на един от обичаните си шампионати. Освен това той взе и реванш от надарения грък за загубата на Откритото състезание на Австралия.

Следващата цел пред него е върха на Джими Конърс, който е притежател на 109 трофеи. Федерер печели за осми път в Дубай, като първият трофей датира от 2003 година, а последният е от 2015.

В първия сет Роджър проби още в първия гейм на дуела, а при 5:4 пропиля 3 сетбола, с цел да се стигне до две благоприятни условия за пробив пред Циципас. Младият тенисист не съумя да се възползва от тях и сета отиде на сметката на Федеред. Във втория сет двамата бяха безусловно равностойни, като никой от тях не стигаше до точки за пробив. Това продължи до деветия гейм, в който 37-годишният швейцарец съумя в първата си опция да пробие. В последвалият гейм, сервиращият Федерер не даде точка на Циципас и завоюва по този начин мечтаният трофей №100. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР