Роджър Федерер ще реши в следващите седмици дали сезон 2020

...
Роджър Федерер ще реши в следващите седмици дали сезон 2020
Коментари Харесай

Федерер обмисля отказване от тениса след "Уимбълдън 2020"

Роджър Федерер ще реши в идващите седмици дали сезон 2020 ще бъде неговият финален като професионален тенисист. Швейцарецът, който има 20 трофеи от Големия шлем и общо 102 в своята кариера, разгласи, че към този момент е разискал тематиката със своя екип. Засега Федерер е сигурен, че ще взе участие на " Уимбълдън ", само че не и по-късно.

Маестрото доближи финала в Лондон през юли, където беше надвит от Новак Джокович в героичен петсетов двубой. Федерер пропусна два мачбола и не съумя да вземе девета купа от " Уимбълдън ".

" Вътрешно в себе си съм уверен, че желая да играя най-малко до " Уимбълдън ". Сега пред мен стои на дневен ред да реша дали да продължа до олимпийските игри в Токио ", сподели Маестрото. " Вече приказвах с моя екип, попитах ги те какво мислят по въпроса. Допитах се и до моята брачна половинка Мирка. Ще взема решение до няколко седмици. "

В своята кариера Федерер в никакъв случай не е печелил златен орден на сингъл от олимпийските игри. Той загуби на финала в Лондон през 2012 г, от Анди Мъри. До момента се считаше, че главната му цел през 2020 година ще бъдат игрите в Токио.

През ноември швейцарецът ще взе участие в демонстративни съревнования в Южна Америка, след което ще си вземе по-дълга отмора. Той ще стартира да се готви за новия сезон в средата на декември.

" Вече разисках всичко с моя фитнес треньор Пиер Паганини. Обичайно стартирам да упражнявам на 4 декември, само че в този момент ще го създадем на 11-и. Няма да съм подготвен 100% за първия шампионат на АТП при започване на януари. Целта ми е Australian Open ", сподели още швейцарецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР