Роджър Федерер се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс турнир

...
Роджър Федерер се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс турнир
Коментари Харесай

Федерер спечели дуела с Джокович и го елиминира от финалния "Мастърс"

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на заключителния " Мастърс " шампионат в Лондон, откакто надделя в пряк двубой Новак Джокович с 6:4, 6:3. Вторият и третият в международната класация изиграха трогателен дуел в зала " О2 сцена " пред цялостни трибуни. Маестрото взе първи триумф над Джокера след четиригодишно спиране.

Последната победа на швейцареца над Джокович още веднъж беше в Лондон, отново в мач от групите. След това Джокович записа четири следващи триумфа, в това число и на финала на " Уимбълдън " през лятото, когато отрази два мачбола на Маестрото, с цел да вдигне трофея.

" Невероятна атмосфера и необикновен съперник. Играх доста добре от началото и знаех, че би трябвало да съм на доста високо равнище, тъй като единствено по този начин можеш да победиш Новак ", сподели Федерер след срещата.

Той съумя да победи след единствено час и 14 минути на корта. Маестрото се класира за 16-ия си полуфинал в Лондон при своето 17-о присъединяване. Победата му поставя и завършек на очакванията на Джокович да приключи годината като №1 в света.

Федерер осъществя основен пробив в третия гейм от първия сет, което му разреши да вземе и първата част. Вторият сет още веднъж стартира добре за Маестрото, който можеше да пробие още първоначално.

 Федерер завоюва дуела с Джокович и го отстрани от финалния
© Reuters

Той го реализира в петия гейм, повеждайки с 3:2, след което проби още един път в деветия, с което завоюва и мача.

Федерер е вторият полуфиналист след Доминик Тийм, който записа две победи в първите си два мача от групата, а в третия загуби от Матео Беретини с 6:7 (3), 3:6. В петък са мачовете от другата група - Даниил Медведев против Александър Зверев и Рафаел Надал - Стефанос Циципас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР