Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Федерер оцеля! Швейцарецът спечели петсетов маратон срещуа американеца Сандгрен

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, откакто реализира 5-сетов триумф над Тенис Сандгрен, в обособените елементи 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3. На полуфиналите Маестрото ще се изправи против Новак Джокович или Милош Раонич.

Федерер изигра удивителен мач, в който действително беше изнемощял в четвъртия сет, в който съумя да отрази общо 7 мачбола, включително 3 поредни в тайбрека, където Федерер изоставаше с 3:6 точки. Преди това, при 5:4 за Сандгрен, Маестрото също на 3 пъти избави точки за привършване на срещата.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем се оправи и с физически проблем. Той изпита проблеми в слабините и крайници, получи медицински таймаут, само че съумя да стисне зъби и да довърши мача, който в последна сметка завоюва.

„ Днес съм извънреден късметлия. Съжалявам за Сандгрен, който несъмнено заслужаваше да завоюва. Беше вманиачен мач “, разяснява Федерер след последната точка в срещата.

„ Имах физически проблем, само че си споделих, че желая да видя какво ще се случи. Дали няма да стане някакво знамение и да съумея да преодолея обстановката “, добави Федерер.

Маестрото завърши срещата с 44 печеливши удара и 56 непредизвикани неточности. От своя страна Сандгрен се отличи с впечатляващите 73 уинъра и единствено 53 неточности. Американецът наниза и 27 аса, само че и те се оказаха незадоволителни за крайния триумф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР