Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, след

...
Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, след
Коментари Харесай

Федерер няма прошка, продължава към върха

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, откакто в четвъртфинал победи с 3:0 сета (7:6, 6:3, 6:4) Томаш Бердих. На полуфиналите швейцарецът ще срещне корееца Хьон Чунг, който по-рано надви в различен четвъртфинал над Тенис Сандгрен.

Федерер записа 12-та поредна победа на Аустрелиън Оупън, откакто няма загуба от миналогодишния шампионат, който завоюва. Тогава Бердих още веднъж бе отхвърлен от Федерер и още веднъж в три сета. Това бе девета поредна победа на швейцареца над чеха.

Бердих стартира решително и поведе с 5:3 в първия сет. Тогава обаче чехът не съумя да издържи на напрежението и Федерер върна пробива, който затвърди за 5:5 гейма. В последвалия тайбрек миналогодишният първенец бе безсърдечен и го завоюва със 7:1.

Във втория сет швейцарецът стигна до пробив при 5:3, а по-късно елементарно завоюва частта. Роджър стигна да пробив още в третия гейм на третата част, само че изненадващо позволи незабавно равнене. Радостта на чеха бе много къса, защото в идващия гейм се стигна до нов пробив от страна на Федерер. Този път Маестрото не позволи гаф и елементарно затвори сета, а с това завоюва и мача.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР