Роджър Федерер се класира за първи път в кариерата си

...
Роджър Федерер се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Федерер прекърши Кирьос и се завърна на върха

Роджър Федерер се класира за първи път в кариерата си за финала на шампионата по тенис на трева в немския град Щутгарт с награден фонд 656 хиляди евро. Поставеният под номер 1 швейцарец наниза 12 аса и надви над четвъртия в схемата австралиец Ник Кирьос с 6:7 (2), 6:2, 7:6 (5) след съвсем два часа игра, написа Sportal.bg.

С триумфа 36-годишният Федерер, който през тази седмица се завърна на корта след съвсем 3-месечна пауза, си обезпечи завръщане на първото място в международната класация, от върха на която ще измести испанеца Рафаел Надал в понеделник.



Швейцарецът пропусна две благоприятни условия за пробив в първия сет, който Кирьос взе с тайбрек след серия от четири следващи разигравания в него. Във втората част Федерер доминираше и небрежно изравни, а в третата австралиецът пропусна единствения си късмет за брейк при 3:2 и още веднъж се стигна до тайбрек. В него Кириос поведе с 3:1, само че Федерер направи поврат и затвори мача при първата си опция.

Австралиецът пласира 23 аса, само че това в последна сметка не му оказа помощ.

В разногласието за трофея Федерер ще се изправи против финалиста от " Уимбълдън " през 2016 година Милош Раонич (Канада). Седмият в схемата Раонич приключи с 19 аса и детронира миналогодишния първенец и номер 2 в схемата Люка Пуй (Франция) с 6:4, 7:6 (3). Канадецът ще играе за първи път на край от май предходната година в Истанбул. Той към момента не е позволил пробив в шампионата до момента в изиграните си 42 сервис-гейма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР