Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Australian Open след

...
Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Australian Open след
Коментари Харесай

Федерер бе на косъм от отпадане в Австралия

Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Australian Open след инфарктна победа в мач, траял повече от 4 часа, против представителя на домакините Джон Милман (4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6. 7:6 (10:8).

Първият сет ще се запомни с пробиви в последните два гейма, с което Милман поведе в резултата 1-0. Последва равносилен втори сет без пробиви, който Федерер завоюва след безапелационното 7:2 в табрека (1-1). Играта продължи да бъде равностойна и в третия, като швейцарецът дръпна в резултата след пробив в последния гейм за 6:4 и 2-1 в сетовете. Четвъртият също се реши от един единствен пробив в интерес на Милман при 3:3, след което австралиецът завоюва сета с 6:4 и изравни за 2-2.

Във финалния пети сет двамата си размениха по пробив за 2:2, след което се стигна до шампионски тайбрек (до 10 точки) при 6:6 в сета. Там Милман може да съжалява, тъй като поведе с 8:4 и беше единствено на две точки от триумфа, само че позволи 6 следващи за Федерер за крайното 10:8 и 3-2 в сетовете в интерес на швейцареца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР