Роджър Федерер продължава защитата на титлата си от Откритото първенство

...
Роджър Федерер продължава защитата на титлата си от Откритото първенство
Коментари Харесай

Федерер продължава напред без загубен сет


Роджър Федерер продължава отбраната на купата си от Откритото състезание на Австралия. В последния мач от третия кръг при мъжете международният номер 2 победи с 6-2, 7-5, 6-4 французина Ришар Гаске и по този начин се класира за осминафиналите.

Шампионът от предходната година стигна до триумфа след близо 2 часа игра, като това бе негова 17-а победа против този противник от общо 19 мача посред им. Швейцарецът стартира нападателно от самия старт на срещата и направи два пробива в първия сет, с цел да го вземе с 6-2. Втората част бе доста равностойна, като и двамата тенисисти бяха постоянни не сервис и не даваха никакви шансове на посрещащия. По всичко личеше, че ще се стигне до тайбрек, само че в самия край Федерер взе първата си опция за пробив и по този метод се приближи на сет от триумфа. В третата част носителят на 19 трофеи от Големия шлем дръпна с 3-0, само че Гаске сподели темперамент, с цел да върне пробива и да изравни до 4-4. Все отново Федерер съумя още веднъж да вземе подаването на съперника си и да затвори мача след час и 59 минути игра.

В идващия кръг Федерер ще се изправи против унгареца Мартон Фучович, който нямаше победа в шампионат от Големия шлем преди началото на тази седмица, само че записа към този момент три в Мелбърн. Днес 80-ят в международната класация Фучович се наложи с 6-3, 6-3, 6-2 над аржентинеца Николас Кикер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР