Роджър Федерер продължава похода си към 10-та си титла от

...
Роджър Федерер продължава похода си към 10-та си титла от
Коментари Харесай

Федерер пребори квалификант от САЩ и е на финал в Хале

Роджър Федерер продължава похода си към 10-та си купа от шампионата на трева в Хале, откакто през днешния ден се класира за финала в конкуренцията. На полуфиналите защитаващият купата си от предходната година швейцарец се наложи мъчно със 7-6(1), 7-5 над американския квалификант Денис Кудла след час и 27 минути игра. По този метод Маестрото усили серията си от следващи победи на трева на 20.

Срещата стартира чудесно за международния номер 1, който осъществя ранен пробив за 2-0, само че след това неговият противник бързо изравни за 2-2. До края на сета нямаше повече пробиви, а в последвалия тайбрек Роджър се наложи с безапелационното 7-1. Вторият сет още веднъж бе доста равносилен, като той бе решен от един-единствен брейк, пристигнал в 11-ия гейм в интерес на Федерер, който след това затвори мача на личен сервис за крайното 7-5.

Във финала 36-годишният швейцарец ще срещне спечелилия от дуела сред испанеца Роберто Баутиста Агут и 21-годишния хърватин Борна Чорич. Маестрото би трябвало да стигне до купата тази седмица, в случай че желае да резервира първото си място в международната класация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР