Роджър Федерер постигна страхотна победа на 1/2-финалите на „Уимбълдън”, надделявайки

...
Роджър Федерер постигна страхотна победа на 1/2-финалите на „Уимбълдън”, надделявайки
Коментари Харесай

Мъстта и 12-ият финал на Федерер са факт след чудовищен тенис с Надал

Роджър Федерер реализира страхотна победа на 1/2-финалите на „ Уимбълдън”, надделявайки в същинската тенис-класика над огромния си исторически противник Рафаел Надал. Маестрото от Базел затвори епичната среща в четири сета – 7:6(3), 1:6, 6:2, 6:4 за малко повече от три часа игра. По този метод Роджър Федерер се класира за 12-ия си край на Ол Ингланд Клъб, където ще мери сили против различен именит негов противник – Новак Джокович.Сърбинът води в това съревнование с 25:22, а в последните години Новак завоюва на два пъти над Федерер във финали на Уимбълдън.

Мачът в действителност оправда всички предварителни упования, а швейцарецът си отмъсти на Надал за провалянето си, което испанецът му нанесе на „ Ролан Гарос” през май. Това беше 16-ата победа на Федерер в мач №40 против Надал. Роджър Федерер ще се бори идната неделя за деветия си трофей в Уимбълдън, а сервисът му бе на доста високо равнище съвсем през целия дуел. Испанският Матадор изигра също възхитителен двубой, като се бори като същински "звяр " до самия край, а изключително магнетичните разигравания белязаха целия дуел.

По-рано денем Новак Джокович надви над Роберто Баутиста-Агут, с цел да се реализира този заключителен мач на Уимбълдън 2019.

Рафаел Надал - Роджър Федерер 6:7(3), 6:1, 2:6, 4:6

Сет 4:

4:6 МАЧ! Геймът за Федерер започва феноменално – с ас. Испанецът игра по правата с финалния си бекхенд, което обезпокои Федерер и той сбърка – 15:15. Последва вцепеняващ форхенд по диагонала от швейцареца, а непредизвикана неточност от него изравни резултата – 30:30. Защитата на Надал бе феноменална, а топката пристигна за удар над глава за Федерер, само че той позволи неточност и Рафа стигна до точка за връщане на пробива. С редица слайсове и технични удари продължи гейма, само че в последна сметка Надал сбърка и пробивът не пристигна. Последва излизане на мрежата от Федерер, което се оказа вярното и швейцарецът стигна до мачбол на собствен сервис. И той бе избавен от Рафа след ново шеметно разиграване сред двамата майстори в спорта. Именно след чудовищното разиграване Федерер сподели „ здрави” нерви и закова ас, само че Надал още веднъж върна четвъртия мачбол с минаващ удар. Перфектна композиция за Федерер докара до шестия мачбол и на втори сервис Роджър се класира за 12-и път на край в Уимбълдън.

4:5 Рафа Надал съумя да върне изострен удар по диагонала в нервозен миг от гейма и стигна до 40:15. Последва изненадваща неточност от мрежата на Рафа, откакто подсече топката след сервиса си, само че в мрежата. Топката бе „ сложена” по прелестен метод от Федерер на главната линия и с многообразие изравни резултата в гейма – 40:40. Надал стигна до преимущество след комична неточност на Федерер. Швейцарецът оспорва сервиса на Надал, който на процедура беше добър, а при ретура си Федерер завоюва точката. В последна сметка Маестрото от Базел отново изравни резултата след бомбен форхенд след главната линия. Нов ретур върху линията донесе мачбол за Роджър, само че Рафа го избави със стабилен сервис. Втори мачбол за швейцареца пристигна, само че и той бе обезвреден с превъзходен начален удар, последвал от Надал. В последна сметка Надал взе подаването си след следващи блестящи отигравания.

3:5 Геймът стартира с непредизвикана неточност на Рафа. Последва офанзива на мрежата от Надал, само че с прелестен инстикт Федерер дръпна с актива си. Постепенно Роджър не даде късмет на Рафа да влезе в разиграване и затвори частта на 15.

3:4 Напрежението в Надал си пролича през цялото време, а с възхитителен уинър от бекхенд по диагонала Федерер направи 30:30. Все отново Рафа изигра кик-сервис по диагонала и стигна до 40:30. С ново положително отиграване от главната линия Надал продължи да „ гони” противника.

2:4 Украшение на тениса видя в едно от разиграванията в шестия гейм. Агресивността на Надал бе на най-високи равнища и с неточност на бекхенд от Федерер резултатът стана 15:30. Последва неточност на Надал, съвършен сервис и нов подобен от Федерер, а геймът бе завършен.

2:3 И Рафаел Надал съумя да завоюва подаването си без особени компликации, само че все пак продължава да изостава с пробив.

1:3 Безупречен сервис-гейм от Роджър Федерер и пробивът бе изрично вкоренен.

1:2 Пробив! Роджър Федерер заигра освободено при сервиса на Надал в третия гейм и небрежно стигна до две благоприятни условия за пробив. С прословут бекхенд-ретур Федерер „ проби” сервиса на Надал и взе превес в четвъртия сет!

1:1 Роджър Федерер, от своя страна, също изпита известни проблеми в дебютния си начален удар на четвъртия сет, само че въпреки всичко изравни резултата на централния корт.

1:0 Трудно, само че сполучливо Рафа Надал взе подаването си на старта на четвъртия сет. Испанецът върна феноменално топката с форхенд в придвижване по правата, а Федерер прати топката в мрежата.

Сет 3:

2:6 Сет! С минаващ удар по правата пък Федерер стигна до три сетбола. Частта бе завършена още при първия късмет и сетът отиде за Роджър.

2:5 Сравнително леко Федерер взе седмия гейм, затваряйки го с офанзива на мрежата и с лекост приключи с бекхенд-воле.

2:4 Рафа Надал позволи две точки за втори пробив от Федерер, само че се оправи прелестно и продължи срещата в седми гейм.

1:4 В петия гейм Надал стигна до два брейкбола, като титанично разиграване сред двамата беляза резултатът да стане 40:40. Федерер прати топката върху главната линия, а Рафа, връщайки, я прати навън. Голямата борба продължи в гейма, като на Федерер се наложи да избавя сервиса си за трети път, и съумя. С съвършен диагонал по бекхенд Федерер избави сервиса си.

1:3 Пробив! Роджър Федерер стигна до точка за пробив след две магнетични разигравания, поставяйки напрегнат Рафа Надал. Последва феноменално разиграване сред двамата тенис-виртуози и с бекхенд по диагонала от мрежата Федерер „ взе” подаването на Надал.

1:2 Федерер записва трети ас от началото на сета и с убеденост продължи третата част.

1:1 Умело управление на подаванията от Надал пък изравни резултата в третия сет.

1:0 За разлика от втория сет, то третият започва с положително сервиране от Роджър Федерер и гейм на нула.

Сет 2:

6:1 Експресен гейм за Надал, както и сет. Испанецът небрежно върна пасива си в сетовете и класиката влиза в трети сет при тъждество – 1:1.

5:1 Пробив! Втори пробив за Рафа Надал, откакто при 30:40 Рафа стигна до точката, като сервира за сета.

4:1 Пробивът за Надал бе вкоренен, както бе затвърдено и безапелационното показване на испанеца.

3:1 - Пробив! С разнообразия по корта Рафа Надал стигна до 30:0 при сервис на Федерер, а топка навън от швейцареца докара до три шанса за пробив пред Матадора. Агресията на Надал продължи на най-много и с неточност от бекхенд пробивът за Рафа бе факт!

2:1 Невероятно разиграване, в което Надал се защитаваше непрекъснато направи по този начин, че испанецът прати форхенд по диагонала навън и даде две благоприятни условия за пробив за Федерер. Надал пласира плосък сервис, а с контра-пие остави една точка за пробив пред Федерер. И втората точка бе избавена, откакто ретурът на швейцареца спря в мрежата. С две следващи точки пък Рафа завърши гейма и сетът продължи без пробиви.

1:1 Федерер позволи две точки за пробив в зрелищния втори гейм, само че в последна сметка си взе подаването.

1:0 Надал съумя бързо да вземе първото си подаване във втория гейм.

Сет 1:

Тайбрек: С безусловно съвършенство започва тайбрека, откакто Надал доближи „ невъзможна” точка и с бекхенд от земята я прати по правата, оставяйки без късмет Федерер – мини-пробив. Той бе върнат мигновено, откакто Надал прати топката в мрежата. Отново преимуществото бе на страната на Надал, откакто с добра отбрана направи 3:2 за себе си. Ново връщане на пробива, този път от Федерер направи 3:3. Федерер нападна слаб ретур на Надал и взе задатък при сервис на съперника. Затвърден мини-пробив пък 5:3 за Федерер.Прелестен сервис за швейцареца донесе три сет-бола за швейцареца в сета. Швейцарецът разгада офанзивата на Надал и завоюва първия сет.

6:6 Бързи три точки за Рафа пристигнаха в 12-ия гейм, само че форхенд по диагонала направи по този начин, че Федерер понижи резултата в гейма. Последва добър блок-ретур от швейцареца, а Надал бе „ притиснат до стената”. С нов добър форхенд по правата направи по този начин, че Федерер стигна до тъждество в гейма. Надал завоюва подаването си след два положителни удара – тайбрек.

6:5 Швейцарецът продължи с бомбастичната си игра при сервис и непоколебимо направи по този начин, че резултатът да стане 6:5. Трети гейм на нула в първия сет за Федерер.

5:5 Въпреки разновидността за Федерер да завърши първия сет с пробив, то Надал не даде особени шансове на огромния си конкурент и с пределна централизация изравни за пети път.

5:4 Както и нервите на Надал, по този начин и тези на Федерер се опънаха в деветия гейм, само че и швейцарецът с два следващи положителни начални удара материализира превъзходството си, с цел да направи 5:4.

4:4 Осмият гейм се стигна до тъждество – 40:40, при сервис на Рафа Надал. Все отново испанецът сподели здрави нерви в сериозния миг и взе подаването си.

4:3 С добър пай диагонал на бекхенда от страна на Федерер швейцарецът, а с преобладаващо разиграване от Федерер, то той завърши по този начин значимия седми гейм.

3:3 Надал насочи два следващи начални удара със свирепа скорост и това му даде търсения резултат. Последваха два следващи феноменални сервиса и геймът бе извоюван на нула.

3:2 Федерер продължи с прелестните си начални удари, само че при 40:0 за Маестрото, Надал форсира прелестен ретур по диагонала, оставяйки на място швейцареца. При последвалия сервис Федерер сервира на форхенда на Надал, който не проработи и геймът бе завършен.

2:2 Четвъртият гейм сервисът на Надал имаше известни проблеми, само че с изострен форхенд при 40:30 испанецът го завърши.

2:1 Третият гейм започва с прелестно изигран сервис-мрежа, а с неточност от форхенд на Надал се стигна до добър задатък на Роджър. Роденият в Базел тенисист пласира бездънен сервис, объркващ Надал, а ас затвори гейма за швейцареца.

1:1 Сервисът на Надал също стартира сносно, което му даде превес във втория гейм. Този превес пък се материализира с бързо извоюван гейм на нула за Надал.

1:0 Мачът започва с мощен ас от Федерер, а нови два след 15:15 му дадоха превес над съперника, с цел да може да запише сполучливо начало.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР