Роджър Федерер постигна първия си успех на трева през 2017

...
Роджър Федерер постигна първия си успех на трева през 2017
Коментари Харесай

Федерер с първа победа на трева за 2017-та

Роджър Федерер реализира първия си триумф на трева през 2017 година. Поставеният под номер 1 в схемата швейцарец победи елементарно с 6:3, 6:1 против Юичи Сугита в среща от първия кръг на шампионата по тенис в Хале (Германия) с награден фонд 1.966 милиона евро.

Осемкратният първенец в Хале направи пет пробива в началния удар на японеца и пласира общо осем аса. Федерер победи в първия сет за единствено 22 минути и рано във втората част още веднъж завоюва началния удар на Сугита. Това е победа номер 1100 в кариерата на един от най-великите тенисисти за всички времена.

Във втория кръг в Хале 35-годишният Федерер ще играе против представителя на домакините Миша Зверев, който победи с 6:4, 6:4 против Лукаш Лацко от Словакия.

Номер 3 в схемата Кей Нишикори също продължава напред с сложна победа след поврат над Фернандо Вердаско (Испания) с 6:7 (7), 6:3, 6:4. Японецът избави девет от общо десетте благоприятни условия за пробив на испанеца и реализира първата си победа на трева за сезона. Във втория кръг Нишикори ще играе против руснака Карен Качанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР