Роджър Федерер показа защо е един от най-великите тенисисти в

...
Роджър Федерер показа защо е един от най-великите тенисисти в
Коментари Харесай

Федерер спаси седем мачбола в невероятна драма и оцеля срещу Тенис

Роджър Федерер сподели за какво е един от най-великите тенисисти в историята. Швейцарецът избави седем мачбола в четвъртия сет против Тенис Сандгрен и въпреки да страдаше от здравословни проблеми, реализира неповторим поврат.

Маестрото надви с 6-2 2-6 2-6 7-6(8) 6-3 за към три часа и половина на Rod Laver Arena в Мелбърн и завоюва 15 от 15 вероятни четвъртфинала на Australian Open.

20-кратният първенец от Големия шлем изпитваше дискомфорт от края на втория сет, които не му разрешиха да се движи оптимално по корта.

В първия сет при 2-3 Тенис стартира с два аса, само че по-късно внезапно се срина и позволи три непредизвикани неточности и една двойна, с цел да даде задатък от 4-2 на Федерер. До края на сета Роджър направи още един пробив за 6-2.

Във втората част непредизвиканите неточности на Федерер зачестиха и той загуби сета с 6-2.

Третият сет не стартира по-добре за Маестрото. Тенис завоюва осем от първите единадесет точки, като при 0-1 и 30-30 швейцарецът позволи нови две следващи непредизвикани неточности, с цел да подари ранен пробив на противника си. Геймът скоро завърши и Федерер напусна корта, с цел да получи здравна помощ в съблекалните, защото региона на контузията му не бе подобаваща за камерите на корта.

В четвъртия сет проблемите на шесткратния първенец продължиха и той опитваше оптимално да съкрати разиграванията, излизайки постоянно на мрежата. При 5-4 за международния №100 Роджър позволи да се стигне до дюс след бекхенд уинър на Сандгрен и неточност на Маестрото от тази страна, а по-късно Федерер сгреши от форхенд и даде мачбол на противника. Успя да го отрази след неточност на съперника, а след това пристигна още една неправилност от ракетата на Тенис, която разреши на шесткратния първенец да се избави след още един мачбол. Скоро Сандгрен осъществя форхенд уинър от ретур и стигна до нова опция, само че и третият късмет за американеца приключи с топка в мрежата. Швейцарецът обаче остана в гейма и изравни.

В тайбрека първият мини пробив пристигна на сметката на международния №100 след непредизвикана неточност на Федерер от форхенд, а два положителни сервиса направиха резултата 6-3. Роджър се измъкна при първия мачбол след извоювано дълго разиграване, а вторият бе отразен след начален удар по правата. При третия Маестрото също беше безмилостен - привика съперника на мрежата и го размина, с цел да изравни за 6-6.

Сандгрен стигна до седмия си мачбол след нова директна точка от сервис. Федерер игра на втори начален удар, само че сподели класата си в следващо дълго разиграване, с цел да се избави. След това той поведе и последва неточност на Тенис при смач.

В началото на петата част Федерер сподели положителни знаци по отношение на положението си. Започна да се движи доста по-освободено. В шестия гейм швейцарецът стигна до пробив, с което си обезпечи и място на полуфиналите.
 Федерер: Доволен съм от формата, в която се намирам
Федерер: Доволен съм от формата, в която се намирам

" Не съм от тези, които вършат ледена баня "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР