Роджър Федерер победи стария си съперник Рафаел Надал в класиката

...
Роджър Федерер победи стария си съперник Рафаел Надал в класиката
Коментари Харесай

Федерер сломи Надал в епичен дуел и си осигури 12-и финал на "Уимбълдън"

Роджър Федерер победи остарелия си противник Рафаел Надал в класиката в тениса и се класира за финала на " Уимбълдън ". Маестрото излезе победител в необикновен двубой на централния корт и със 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4 прекърши фантазиите на испанеца за трета купа в Лондон.

Швейцарецът изигра един от най-хубавите си мачове през годината, допускайки напълно леки съмнения във втория сет. Надал също сподели най-хубавото от себе си и избави четири мачбола, само че след три часа и две минути трябваше да признае превъзходството на Федерер и да напусне корта надвит.

Осемкратният първенец Федерер ще играе за 12-и път във финала на " Уимбълдън ", като негов противник ще бъде Новак Джокович. Това ще бъде общо 31-и край (баланс 20:10) за Маестрото в шампионати от Шлема, като той е №1 по този индикатор в историята.

Федерер се класира за първия си край от Australian Open през 2018 година насам.

Двамата огромни противници се изправиха един против различен за 40-и път. Това се случи 11 години след последния край посред им в Лондон, когато през 2008 година Надал пречупи Федерер в трагичен петсетов мач и прекъсна серията на Маестрото от пет трофеи в шампионата.

Дотук всички мачове посред им на " Уимбълдън " бяха финали.

Победата е 16-а за Федерер в мачовете му с Надал, само че салдото още е в интерес на испанеца. Само в Големия шлем това беше четвърти триумф от 14 мача.

В другия полуфинал Новак Джокович се оправи с приятната изненада в шампионата Роберто Баутиста Агут 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 и си обезпечи шести край в Лондон. Световният №1, който ще играе за пета купа на кортовете в " Ол Инглънд клъб ", се нуждаеше от 2.50 часа, с цел да се оправи с 22-ия в ранглистата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (547)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР