Роджър Федерер победи Ник Кириос със 7:6(6) във финала на

...
Роджър Федерер победи Ник Кириос със 7:6(6) във финала на
Коментари Харесай

3.5 милиона долара за жертвите на пожарите в Австралия събраха тенис звезди

Роджър Федерер победи Ник Кириос със 7:6(6) във финала на благотворителен мини шампионат по тенис на " Род Лейвър Арина " в Мелбърн. Двубоите се играха по един сет, а задачата на проявата е набирането на средства за жертвите на пожарите в Австралия.

Огнената буря се разпростря върху общо 10.3 милиона хектара от континента в южното полукълбо. Пожарите лишиха живота на 28 души, убиха над 500 милиона животни и унищожиха над 1000 къщи, множеството от тях в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Двубоят сред Федерер и Кириос беше следен от над 15 хиляди фенове.

Rally for Relief: A charity match for #bushfiresAustralia
Left to right: Roger Federer, Nick Kyrgios, Naomi Osaka, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Serena Williams, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Coco Gauff, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas and Rafael Nadal. #Tennis pic.twitter.com/D3iNWYodth
— Sports update. (@Shafaqut94) January 15, 2020
От Тенис Австралия оповестиха, че събитието е помогнало за събирането на близо 5 милиона австралийски $ (3.5 милиона щатски долара). Димната завеса от продължаващите пожари докара до пренасрочване на мачове в първите два дни от квалификациите за Откритото състезание на Австралия, закъснение на програмата с няколко часа и недоволства от тенисистите за качеството на въздуха.

В благотворителната акция взеха присъединяване още звезди на международния тенис като Рафаел Надал, Серина Уилямс, Каролине Возняцки и Александър Зверев. На няколко пъти доброволци от пожарната бяха поканени на корта да играят против звездите. Усилията за набиране на средства продължава и по време на Откритото състезание на Австралия, което стартира в понеделник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР