Роджър Федерер отново ще бъде №1 в световната ранглиста в

...
Роджър Федерер отново ще бъде №1 в световната ранглиста в
Коментари Харесай

Федерер се върна на върха в световната ранглиста след победа над Кириос

Роджър Федерер още веднъж ще бъде №1 в международната класация в мъжкия тенис след обновяването ѝ в понеделник. Благодарение на победа над Ник Кириос с 6:7 (2), 6:2, 7:6 (5) 36-годишният швейцарец ще изпревари Рафаел Надал. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем се класира за финала на шампионата на трева в Щутгарт, където на следващия ден ще спори против Милош Раонич.

Дори и да не завоюва купата в немския град от понеделник Федерер ще има 8820 точки, до момента в който испанецът е с 8770. Световният №1 си взе отмора след спечелването на 11-а рекордна купа от " Ролан Гарос ". Надал се отхвърли да играе и в шампионата в " Куинс ", който предхожда " Уимбълдън ".

" Много съм благополучен и усещам облекчение. Мачът беше сложен, изключително поради това, че трябваше да играем два тайбрека. Благодаря на екипа ми, постоянно е хубаво да си преди всичко в ранглистата ", сподели Федерер след дуела.

За Федерер шампионатът в Щутгарт е пръв от Мастърса в Маями през март, когато загуби от 175-ия в света Танаси Кокинакис. След това швейцарецът пропусна сезона на червени кортове, с цел да се върне за " Уимбълдън ". Федерер реализира 15-а поредна победа на трева.

Into the Stuttgart final and back to world No.1
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР