Роджър Федерер не можа да се присъедини към Рафаел Надал

...
Роджър Федерер не можа да се присъедини към Рафаел Надал
Коментари Харесай

Край на доминацията на Федерер в Хале

Роджър Федерер не можа да се причисли към Рафаел Надал като тенисист с 10 трофеи от един шампионат, откакто отстъпи борбата за трофея в Хале от Борна Чорич с 6:7(6), 6:3, 2:6. Швейцарецът остава деветкратен първенец в едно от обичаните си събития в международния тур на АТР, а пък младият хърватин записа най-големия триумф в кариерата си, изключително в случай че имаше единствено две победи в девет мача на трева преди началото на седмицата в Хале.

The moment that @borna_coric stunned Roger Federer for the biggest of his career!

#GerryWeberOpen pic.twitter.com/xzkct8UuWv
— Tennis TV (@TennisTV) June 24, 2018
Чорич изхвърли Александър Зверев в първия кръг, а в този момент приключи серията от 20 победи на тази настилка на най-успешния мъж в историята на спорта. Той заби 11 аса и избави три от четирите брейк точки, като към този момент има две трофеи в сбирката си след тази от Маракеш предходната година.

From grass rookie to grass guru!

@borna_coric stuns Roger Federer at #GerryWeberOpen in Halle, claiming his first career title on 7-6(6) 3-6 6-2. pic.twitter.com/gMyl7BOef0
— Tennis TV (@TennisTV) June 24, 2018
21-годишният хърватин трябваше да отразява два сетбола при 4-6 в тайбрека, като завоюва четири следващи разигравания, с цел да поведе с 1:0 елементи. Федерер реагира на предизвикването и изравни сетовете, само че позволи два късни пробива за 2:4 и 2:6, като Чорич се възползва от втория си късмет да затвори мача на посрещане.

What an upset!@borna_coric defeats nine-time Halle champion Roger Federer 7-6(6), 3-6, 6-2 in the @GERRYWEBERWORLD final to lift his second #ATP.

Read More https://t.co/hLy9VHr3k9 pic.twitter.com/7HPSWZo9ga
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) June 24, 2018
В резултат на провалянето си Федерер ще отстъпи лидерската позиция в международната класация на Рафаел Надал, като занапред му следва да пази цели 2000 точки на “Уимбълдън”. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР