Роджър Федерер нападна Новак Джокович словесно и между двамата е

...
Роджър Федерер нападна Новак Джокович словесно и между двамата е
Коментари Харесай

Назрява ли сблъсък Федерер/Надал - Джокович извън корта?

Роджър Федерер атакува Новак Джокович словесно и сред двамата е на път да се разгори спор. Нещо повече, Рафаел Надал - третият огромен в модерната ера на мъжкия тенис, също е страна в тази ситуация и има ясно мнение, написа corner.dir.bg. Причината не е в нещо, случило се на корта, а в политическите събития на върха на играта от последните дни.

Изпълнителният шеф на ATP Крис Кермоуд напуща поста в края на годината. Това се случи, откакто Съветът на играчите гласоподава срещу удължаването на договора му. Президент на тази организация е Новак Джокович и сърбинът намерено агитираше да се търси смяна на шефа. Нещо, което обаче не съответствува с желанията на Надал и Федерер.

В изявление за швейцарския вестник " Блик ", Маестрото изплю камъчето: " Преди гласуването на играчите пробвах да поговоря с Новак, само че той не откри време за мен. Малко ми беше мъчно да го схвана... Струваше ми се най-нормалното нещо да поговорим. "

Британският в. " Дейли Експрес " пък цитира друго изявление на Роджър, направено през вчерашния ден в Индиън Уелс, където е шампионатът Мастърс сега, а надлежно - и целият тенис хайлайф: " Ден преди вота Рафа Надал пристигна и пихме кафе, изкарахме много време дружно и обсъдихме протичащото се. И двамата имаме сходно мнение - Крис се оправя добре с работата. Искаме обаче да знаем какво следва, когато него към този момент няма да го има. Искаме да чуем какъв е проектът, само че не съм сигурен, че има подобен. "

Федерер признава пред " Блик ", че нещата в мъжкия тенис като организация, финансова рамка и условия за играчите вървят повече от добре, като означи и напредъкът в тази тенденция, изключително за тенисистите отвън елитните 10-20 позиции в ранглистата. Което още повече ускорява мнението му, че отиващият си Кермоуд е приключил добра работа. " Всичко към тура е отлично - сподели в изявлението Роджър. - Но имаме политически проблем, тъй като сред нас, тенисистите, има различия за управлението. Това не е добре и се безпокоя. Затова е добре да приказваме по тематиката. "

Надал също не скри разочарованието си: " Честен съм и знам, че не мога да кажа доста по въпроса, тъй като не желая да се занимавам с политика. Но бях отчаян, че никой не ми се обади да ме осведоми за това решение и каква е основната причина да бъде взето. Хората в Съвета на играчите, които вземат тези решения, би трябвало да осведомят всички. Ако доста хора са в моята обстановка, то очевидно Съвета не си прави работата добре. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР