Роджър Федерер надигра Матео Беретини в два сета – в

...
Роджър Федерер надигра Матео Беретини в два сета – в
Коментари Харесай

Федерер се върна в играта след успех над Беретини

Роджър Федерер надигра Матео Беретини в два сета – в обособените елементи 7-6 (2), 6-3, с цел да остане в битката за продължение към полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон.

Швейцарецът, шесткратен първенец в конкуренцията, влезе в конфликта с дебютанта от Италия след проваляне от Доминик Тийм на старта и нямаше опция на триумфа в опит да резервира очакванията си за класиране напред живи. Първият сет сред двамата протече при очевидно предимство за сервиращите, като Маестрото получи сетбол при сервис на Беретини в 12-ия гейм, само че не съумя да го оползотвори и по този начин закономерно се доближи до тайбрек.

В него Федерер бе безапелационен и не остави шансове на младия си конкурент, печелейки със 7-2 точки. Очевидно отчаян от края на предходния сет, Беретини започва неприятно във втората част и бе продънен още при първото си подаване. Италианецът получи три благоприятни условия за рибрейк в осмия гейм, само че ги пропиля, а след това се пропука на личен сервис в деветия, а с това бе комплициран и завършек на срещата за тъкмо един час и 20 минути.

Така, Федерер се върна назад в борбата за място измежду полуфиналистите в британската столица, до момента в който Беретини към този момент няма шансове за продължение напред към последните четири, откакто отстъпи на Новак Джокович в първия си дуел. Сърбинът излиза против Тийм във вечерния конфликт от група Бьорн Борг, който евентуално ще дефинира и тенисиста, приключил на първата позиция в групата. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР