Роджър Федерер изрази скептицизъм по отношение на възобновяването на сезона

...
Роджър Федерер изрази скептицизъм по отношение на възобновяването на сезона
Коментари Харесай

Федерер: Тенисът е много далеч от завръщане

Роджър Федерер изрази песимизъм във връзка с възобновяването на сезона в професионалния тенис. Носителят на рекордните 20 трофеи от Големия шлем разкри, че сега се е отдал на цялостна отмора, тъй като не има вяра, че скоро ще се организират шампионати от календара на АТР.

" В момента не упражнявам, тъй като почтено казано не виждам причина да го върша - показа 38-годишният швейцарец във видео изявление за уеб страницата Tennis.com. - Усещам тялото си отлично и не считам, че би трябвало да го товаря ненужно, защото тенисът е доста надалеч от завръщане. Мисля, че е значимо за душeвността да се насладим на тази отмора, откакто сме играли толкоз доста. Когато стартира да се приготвям и имам съответна цел, за която да упражнявам, ще бъда супер стимулиран. "

Тенис сезонът беше пресечен през март поради пандемията от ковид. Първоначално професионалната асоциация имаше желание да го възобнови в средата на юли, само че в този момент най-ранната допустима дата към този момент е при започване на август. Федерер разяснява, че когато и да бъде разрешено на тенисистите още веднъж да се състезават, се надява това да не става при закрити врата.

" През множеството време, когато упражняваме, към нас няма никого - уточни Роджър. - За нас, несъмнено, е допустимо да играем и без почитатели. Но въпреки това в действителност се надявам, че турът ще се завърне по естествен метод. Дори да се наложи да задържим, докато е належащо, само че най-малко една трета или половината от потенциала на трибуните да може да се употребява. Защото съгласно мен ще бъде доста мъчно да играем огромни шампионати на изцяло празни игрища. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР