Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се изправят помежду си

...
Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се изправят помежду си
Коментари Харесай

Шоуто е гарантирано: Федерер срещу Надал на полуфиналите в Индиън Уелс

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се изправят между тях за 39-и път, откакто и двамата се класираха за полуфиналите на шампионата от сериите “Мастърс ” в Индиън Уелс. Швейцарецът отстрани Хуберт Хуркач от Полша с 6:4, 6:4, а Рафа се оправи малко по-трудно с руснака Карен Хачанов - 7:6(2), 7:6(2).

И Федерер, и Надал нямат изгубен сет от началото на шампионата. Те не са се срещали от 16 месеца, а салдото все още е 23:15 победи в интерес на Матадора. Последните 5 мача обаче бяха извоювани от Маестрото от Базел.

22-годишният Хуркач в профил трима сложени, с цел да стигне до първия си 1/4-финал в шампионат от категория АТР 1000. Срещу идола от детството си обаче нямаше доста шансове. Швейцарецът проби в петия гейм на първия сет и го завоюва с 6:4. Във втората част Хуркач изоставаше с 4:5, когато имаше две благоприятни условия да върне пробива, само че не съумя и Федерер завърши мача с безмилостен форхенд.

“Това беше същински урок за мен. Роджър просто беше съвършен в основните моменти ”, призна след мача полякът.

“Чувствам се доста убеден, когато поднасям. От началото на седмицата е по този начин и се надявам да продължа по същия метод. Срещу Рафа ще е доста мъчно. Той е в добра форма и обича да играе тук. Когато е здрав, мачовете против него са същинско тестване. Не мога да разгадавам, че това, което ми е донесло триумф последния път, ще ми свърши работа и в този момент ”, показа Федерер.

Надал стартира нерешително против нападателния Хачанов и позволи пробив в откриващия гейм, само че изравни за 3:3, а в тайбрека даде единствено две точки на противника си.

Във втория сет Рафа почувства дискомфорт и изиска медицински таймаут. След като се завърна на корта с бинтовано коляно, испанецът поведе с 3:2, само че разреши противникът му да направи рибрейк. Двамата още веднъж стигнаха до тайбрек, в който Надал взе пет поредни точки и записа шести триумф от шест мача против надарения руснак.

В другия полуфинал ще се срещнат Милош Раонич и Доминик Тийм.

 

sportal.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР