Роджър Федерер и Новак Джокович са играли общо 46 пъти

...
Роджър Федерер и Новак Джокович са играли общо 46 пъти
Коментари Харесай

Федерер прави двойка с Джокович на Лейвър къп

Роджър Федерер и Новак Джокович са играли общо 46 пъти един против различен досега, само че за първи път в кариерата си ще застанат от една и съща страна на мрежата. Двама от най-хубавите играчи в актуалния тенис ще вземат участие дружно на двойки в отбора на Европа против Съединени американски щати на шампионата " Лейвър къп ". Демонстративната конкуренция стартира довечера в Чикаго.

Федерер и Джокович започват с дуел против Джак Сок и Кевин Андерсън.

Roger #Federer
Novak #Djokovic @LaverCup

A lifetime as adversaries. A weekend as teammates. Gotta love it! pic.twitter.com/oihG9pbal0
— Craig O'Shannessy (@BrainGameTennis) September 21, 2018 Част от отбора на Европа е и най-хубавият български тенисист Григор Димитров. Той стартира присъединяване в шампионата довечера с мач против американеца Франсис Тиафоу.

" Имали сме толкоз доста огромни борби на сингъл един против различен, само че да се съберем дружно е нещо доста особено за двама ни. Мисля, че към момента би трябвало да поговорим с него по какъв начин ще играем като двойка ", разяснява Федерер.

Номер 1 в света Рафаел Надал (Испания) и номер 4 Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) не вземат участие в шампионата заради травми. В Чикаго обаче са седем от първите 11 в международната класация на АТР.

Федерер и неговият екип имат съществена роля за основаването на шампионата. Миналата година швейцарецът оказа помощ на отбора на Европа да завоюва първото издание на конкуренцията в Прага. Тогава Федерер игра на двойки дружно с Рафаел Надал за първи път, а двамата победиха Джак Сок и Сам Куери с 6:4, 1:6, 10-5.

Джокович и Федерер за последно играха на финала в Синсинати на 19 август, когато сърбинът завоюва с 6:4, 6:4. Джокович води в мачовете против швейцареца с 24 победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР