Роджър Федерер е водач на схемата на един от двата

...
Роджър Федерер е водач на схемата на един от двата
Коментари Харесай

Роджър Федерер се завръща на корта в Щутгарт

Роджър Федерер е лидер на схемата на един от двата шампионата на трева, които се организират през тази седмица. Швейцарецът за втора поредна година пропусна сезона на клей, само че това не му пречи да е №2 в света.

 Григор Димитров падна на шесто място в ранглистата на ATP
Григор Димитров падна на шесто място в ранглистата на ATP

Александър Лазов скочи с 30 позиции нагоре

Федерер пропуща първия кръг от конкуренцията, тъй като схемата е за 28 тенисисти. Другите, класирали се непосредствено за осминафинал са Люка Пуй (Франция), Томаш Бердих (Чехия) и Ник Кириос (Австралия).

Днес ще бъде избран първия съперник на " Маестрото ". Той ще бъде спечелилият от мача Миша Зверев (Германия) и Михаил Южни (Русия). Миналата година Федерер взе участие в Щутгарт и загуби единствения си дуел от пенсиониращия се Томи Хаас (Германия). Григор Димитров също се пусна и загуби на старта от поляка Йежи Янович.

Организаторите месеци наред се хвалеха, че Димитров ще взе участие и през 2018. Периодически те пускаха известия, само че при оповестяването на листата на участниците при започване на май той не фигурираше. Очевидно Григор е предпочел да си почива през тази седмица, с цел да може през идната да се показа допустимо най-добре на шампионата " Куинс " в Лондон, където има да пази полуфинал.

Интерес съставлява завръщането на ексцентричния австралиец Ник Кириос, който игра единствено на шампионат на двойки в последните два месеца. Той има 11 победи и 4 загуби през 2018 и непрекъснато се записва за участия, с цел да се откаже в последния миг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР