Роджър Федерер е последният полуфиналист на Australian Open 2018. Защитаващият

...
Роджър Федерер е последният полуфиналист на Australian Open 2018. Защитаващият
Коментари Харесай

Роджър Федерер се класира за 1/2-финал на Australian Open 2018 без загубен сет

Роджър Федерер е последният полуфиналист на Australian Open 2018. Защитаващият купата си от предходната година швейцарец победи чеха Томаш Бердих със 7-6(1), 6-3, 6-4 за 2 часа и 18 минути.

 Хьон Чун завърши американското присъединяване на Australian Open 2018
Хьон Чун завърши американското присъединяване на Australian Open 2018

Кореецът победи в три сета сензацията Тенис Сандгрен

Мачът стартира по-добре за чеха, който проби при започване на първия сет и до края му доминирше. Бердих сервира за продобиване на първата част при 5-3, само че след доста дълъг гейм не можа да осъществя сетбол. Федерер пое нещата под надзор и с няколко невъзможни отигравания пречупи противника си.Сетът продължи тъкмо един час.

След това спадна интензитетът в играта на Бердих. Той позволи пробив и загуби втората част с 3-6 за 35 минути. Още тогава чехът почувства болки и почивката сред втория и третия сет изиска помощ от физиотерапевт.

 Снимка 335988
Източник:

В последната част Федерер проби първоначално. Той се отпусна малко и позволи рибрейк за 2-2 след серия от неточности. " Маестрото " възвърна незабавно концентрацията си и за повторно проби, след което беше въпрос на рутина да затвори сета със 6-4 за 43 минути.

На полуфинала швейцарецът ще играе с корееца Хьон Чун, който преди два дни отстрани Новак Джокович. Другият финалист ще бъде излъчен в мача сред Кайл Едмънд (Великобритания) и Марин Чилич (Хърватия).

 Снимка 335989
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР