Роджър Федерер © Handout Още по темата Строител на капитализма:

...
Роджър Федерер © Handout Още по темата Строител на капитализма:
Коментари Харесай

Роджър Федерер е най-скъпоплатеният тенисист за 12-а поредна година

Роджър Федерер

© Handout Още по тематиката
Строител на капитализма: Григор Димитров
25 авг 2017
Анди Мъри стартира да осребрява славата си

Тенисист №1 развива рентабилен бранд
29 ное 2016
Най-скъпоплатените тенисисти за 2016 година

Швейцарецът Роджър Федерер резервира лидерската си позиция в класацията на Forbes с приходи от 67.8 млн. $
31 авг 2016

Роджър Федерер продължава да е най-скъпоплатеният тенисист, демонстрира класацията на Forbes. Швейцарецът си обезпечава към 60 млн. $ годишно от своите спонсори - Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise, NetJets и Nike. Повечето от тези компании го финансират през последните 10 години. В интервала от юни 2016 година до юни 2017 година швейцарецът е спечелил 64 млн. $ и по този начин за 12-а поредна година е избран като най-богатият тенисист.

Благотворителна активност

За цялата си кариера Федерер е получил общо 108 млн. $ единствено от наградни фондове от извоювани от него шампионати. Той се занимава интензивно и с благотворителна активност и постоянно взе участие в благотворителни шампионати. Само през април Федерер изигра няколко мача от благотворителни шампионати в Цюрих и Сиатъл, като от тях бяха обезпечени 4 млн. $. Освен това учредената от него едноименна фондация е събрала към 40 млн. $ досега. Чрез фондацията си Федерер подари 30 млн. $ за просветителни стратегии в страни от Африка.

Останалите огромни имена в тениса

Сърбинът Новак Джокович е вторият най-добре заплатен тенисист със заработени 37.6 млн. $. Джокович е първият тенисист, който е съумял да завоюва 20 млн. $ единствено от шампионати за един сезон. Той реализира това през 2015 година, като към този момент е спечелил 12 трофеи от шампионатите на Големия шлем. Джокович удължи контракта си с японската компания за произвеждане на часовници Seiko до 2020 година Преди месец състезателят разгласи, че ще остане отвън корта до края на годината поради контузия.

Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са в топ 5 в класацията на най-скъпоплатените тенисисти. Четиримата са спечелили общо 49 трофеи от Големия шлем. Класацията се добавя от японеца Кей Нишикори. Въпреки разликата в класите Нишикори е на трета позиция със своите 33.9 млн. $. Японецът има цели 16 спонсора, измежду които са Uniqlo, Wilson, Nike, Procter & Gamble, Jaguar и Tag Heuer. Той е най-популярният тенисист в Япония, откакто на тенис шампионата на последните олимпийски игри през 2016 година приключи на трето място и завоюва първи орден за страната от 96 години. Най-вероятно Нишикори ще бъде измежду главните лица на идната олимпиада в Токио през 2020 година При дамите Серина Уилиямс води в тазгодишната ранглиста с 27 млн. $ в своята сметка, макар че не е играла от януари.Най-скъполатените тенисисти за 2017 г.1Роджър Федрер$64 млн. 2Новак Джокович$37.6 млн. 3Кей Нишикори$33.9 млн. 4Рафаел Надал$31.5 млн. 5Анди Мъри$28.8 млн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР