Роджър Федерер беше в една от двете главни роли в

...
Роджър Федерер беше в една от двете главни роли в
Коментари Харесай

Гофрети и медицински топки за дълголетие в тениса

Роджър Федерер беше в една от двете основни функции в най-дългия и наелектризиращ край в историята на " Уимбълдън ". Титаничният конфликт с Новак Джокович продължи 4 часа и 57 минути. Макар сърбинът да беше от печелившата страна, всеки по време на мача си задаваше въпроса: " Ще издържи ли Федерер? ".

Отговорът от швейцареца беше даден на корта. Той освен съумя да издържи, само че изглеждаше по-свежия тенисист в траялия 122 минути пети сет.
Джокович победи на " Уимбълдън " след велика борба с Федерер (ГАЛЕРИЯ) Пет сета и близо пет часа игра дефинираха новия първенец
Роджър ще навърши 38 години на 8 август. Мнозина бяха скептици за формата на Федерер с напредването на възрастта. Той е живото доказателство, че спортното дългоденствие е въпрос на воля, дисциплинираност и дух.

Хранителният режим на швейцареца е една от главните аргументи да бъде на върха в света на тениса, макар своята възраст.

ЗАКУСКА

Първото ястие на деня за Федерер включва домашно приготвени гофрети, заляти със сладко, сок от портокал и кафе.

Снимка: Getty Images

ОБЯД

Преди да се появи на корта Роджър залага на пастата. " Два часа преди всеки мач, обичам да пояждам паста с лек сок. Правя това от 20 години ", споделя Федерер.

Снимка: Getty Images

Пожарна охрана ВРЕМЕ НА МАЧ

Между тренировките и по време на дуелите си Федерер употребява енергийно барче или богатия на магнезий и калий банан. Без тези витамини рискът от приемане на крампи се усилва доста. Алтернативата са енергийните питиета за спортна интензивност. Според проучвания течността се всмуква по-бързо от храната и точно заради това е пожеланият способ за набиране на сила.

Снимка: Getty Images

ВЕЧЕРЯ

Експерименти в граници. Федерер признава, че обича да опитва нова храна, когато няма мачове. Италианската, японската и индийската кухня са желаните от Роджър. През зимата залага на локалната кухня. Фондю и Раклет са типични за Швейцария блюда, харесвани от Маестрото.

Снимка: Getty Images

ТРЕНИРОВКИ

Как 37-годишен тенисист устоя да кръжи по корта в границите на 5 часа и тялото му да не го предава? Хранителният режим е единият фактор, само че тренировките сигурно са другия главен. Извън дейния сезон Федерер тренира по 10 часа на седмица, само че времето се удвоява, когато шампионатите са почнали.

Снимка: Getty Images

Тренировките на швейцареца включват въжето. Скоковете първоначално са по-леки, само че след това са двойно по-интензивни. Следва лек джогинг и два спринта по дължината на цялото игрище. Горната част от тялото се поддържа с хвърлянето на медицински топки. Има разнообразни разновидности на това занимание, като Федерер включва и трамплина в комбинацията с топката. Тичането сред конуси и триъгълници също влиза в дневната подготовка на Роджър. Сред общоприетите извършения в тренировката му попадат коремните преси, клековете, планковете и други.

АЛКОХОЛ

Роджър Федерер е фен на виното и шампанското. Той е световен дипломат на една от най-известните марки шампанско. Бялото вино е желаната напитка в чашата, само че при специфични мотиви се отваря алено.

" Обичам да пия вино или шампанско, което отключва истории поради годината си на произвеждане. Така да вземем за пример скоро пих чаша шампанско от 2006 година, което ме върна към моя мощен интервал тогава. След края на кариерата ми се надявам, че ще мога да се насладя по-пълноценно на виното и шампанското ", споделя тенисистът в свое изявление през 2018 година

Снимка: Getty Images

БЪДЕЩЕТО

Пред Федерер следва последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Моментално след финала на " Уимбълдън " той разгласи, че не счита скоро да завършва кариерата си, а ще играе, до момента в който има наслаждение от играта и тялото му може да издържи. При строгата дисциплинираност на трениране и хранителния си режим, няма да е нищо чудно да забележим Федерер да задмине 40-годишна възраст и да продължи да играе и да го прави, смайвайки с високото си равнище на корта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР