Роджър Федерер беше разочарован след загубата си в четвъртфиналите на

...
Роджър Федерер беше разочарован след загубата си в четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Федерер: Това е моментът на Григор

Роджър Федерер беше отчаян след загубата си в четвъртфиналите на US Open от Григор Димитров. Швейцарецът, който е петкратен победител в шампионата, получи медицински таймаут заради проблем в горната част на гърба, само че отхвърли да се оправдае с контузията си.

" Чувствах болката през целия мач, само че бях в кондиция да продължа. Просто не съумях да печеля. Това е моментът на Григор, не на моето тяло, тъй че всичко е окей. Такива неща се случват. Дадох най-хубавото от себе си. Болката не беше задоволително мощна, с цел да ме откаже, просто Григор съумя да довърши нещата. Борих се с всичко, което имах в ресурс ", сподели Федерер.

Той пропусна пет благоприятни условия за пробив в десетия гейм на четвъртия сет, с цел да изравни за 5:5, само че 78-ият в света Димитров устоя на напрежението, с цел да вкара дуела в съдбоносен пети при първата си опция. " Имаше моменти, в които водех в резултата. Имах и късмет да се върна в четвъртия сет. Стартът на четвъртия не беше съвършен, както и на петия. Изоставах, а тогава постоянно е мъчно. Просто съм отчаян, че всичко свърши, тъй като имах възприятието, че играя сносно. Пропуснах своите благоприятни условия, това е. Сега ще премислям няколко дни върху случилото се, само че би трябвало да приема загубата, тя е част от играта ", добави швейцарецът.

Той отхвърли трагичната загуба от международния №1 Новак Джокович на финала на " Уимбълдън " да е повлияла върху този резултат. " Знам какво написа в медиите. Хората си мислят, че изгубих, тъй като не съм превъзмогнал загубата си от Новак във финала. Това несъмнено не е повода за провалянето ми. Бях подготвен за победа, само че просто не беше задоволително. Нямам кристалната топка. Никой в никакъв случай няма да разбере. Мисля, че като цяло това беше положителен сезон. Сега съм отчаян, естествено, само че ще се завърна и ще бъда в кондиция ", отговори той.

запитан дали е почувствал, че е пропуснал късмет да прибави трофей от Големия шлем при неналичието на Джокович, Роджър отговори, че няма желание да поставя завършек на сезона си. " Лейвър Къп, Шанхай, Базел, може би Париж, Лондон. Това е графикът за в този момент. Не знам дали щабът ми има други хрумвания. Ще бъда благополучен, в случай че си взема малко отмора, след това се върна към тренировките и да нападам оттова ", приключи Федерер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР