Родителски протест разбуни духовете в Пазарждик. Майките на учениците от

...
Родителски протест разбуни духовете в Пазарждик. Майките на учениците от
Коментари Харесай

Майки от Пазарджик протестират заради временното преместване на ученици от друго училище в училището на децата им

Родителски митинг разбуни духовете в Пазарждик. Майките на учениците от главно учебно заведение " Христо Смирненски " в града  не са съгласни в постройката краткотрайно да учат и деца от друго учебно заведение, което е в ремонт - " Христо Ботев ". 80 майки са подкрепили гражданска подписка против преместването на учениците от учебно заведение " Христо Ботев " в учебно заведение " Христо Смирненски ". Те са подали протестната подписка в Общината и в Регионалното ръководство по образованието. Майките излизат на митинг пред постройката на Общината през днешния ден от 08.30 ч. Ако не бъдат чути, на 30-ти октомври ще създадат жива верига и няма да пуснат децата от другото учебно заведение, са безапелационни майките.
За предаването " Преди всички " по " Хоризонт " Дима Боева – една от участничките в митинга посочи, че в учебното заведение хазаин учат към 150 деца, а  от другото учебно заведение се чака да дойдат към 240. Опасенията са, че това ще наруши естествения образователен темп, който към този момент тече от месец и половина. Междучасията на учениците от начален стадий, които сега са 20-минутни, ще бъдат понижени до 5 минути. След начален стадий ще бъдат понижени и часовете, което, съгласно родителите, ще се отрази и на качеството.

Родителите са безапелационни, че митингът не е поради огромния брой ромски деца в училището- посетител. Те показаха терзание, че измененията се случват без да са били разисквани с родителите на възпитаници от учебното заведение – хазаин.

Не желаем за приемем това решение. Просто не е удачно освен за нас и за нашите деца, а за стотици майки, татковци, баби и дявоци, които ще трансформират логистиката по водене на учебно заведение, събиране на обяд, събиране следобяд. Изключително некомфортно и неловко и е за доста хора.

Директорът на дирекция „ Образование и просвета “ в община Пазарджик Гергана Табакова, изясни, че ремонтът стартира в този момент поради естеството на процедурата по възлагане на публичната поръчка.  Очакванията са дейностите да приключат до края на календарната година.

С двете ръковоства, на двете учебни заведения - на " Христо Ботев " и на " Христо Смирненски "   - е извършена работна среща. На тази работна среща двата екипа поеха ангажимент да основат оптимално добра организация, тъй че да не се нарушава фрапантно просветителния развой в учебно заведение " Христо Смирненски " и по никакъв метод да не се въздейства на провеждането на естествени образователни занятия.
" Христо Ботев " ще употребява пространства, които не се употребяват сега от учебно заведение " Христо Смирненски ", т.е. сътрудниците работят по основаване на организация. Търси се оптимално положителният вид и за двете учебни заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР