Родителното отделение на ямболската болница Св. Панталеймон е на път

...
Родителното отделение на ямболската болница Св. Панталеймон е на път
Коментари Харесай

До дни в Ямболска област няма да има действащо родилно отделение

Родителното поделение на ямболската болница " Св. Панталеймон " е на път да бъде закрито. Реално това е единственото поделение в Ямболска област. Ако то бъде затворено, най-близкото поделение е чак в Сливен.
Евентуалното затваряне ще стане факт на 1 април, тъй като няма непрекъснато работещ неонатолог. Единственият неонатолог отива на специализация, а ръководителят на акушер-гинекологичното поделение доктор Илко Славейков призна казуса и добави, че има и различен – има единствено двама акушер-гинеколози, с изключение на него. Пред Нова телевизия Славейков посочи, че двама сътрудници умряли неотдавна, като единият безусловно на работното си място.
Същевременно доктор Пенка Димитрова, която сега е едно от последните настоящи лица в отделението, беше безапелационна – не мога да се оправя с толкоз огромна натовареност.
От управлението на " Св. Панталеймон " са безапелационни, че са обиколили половин България и всички най-големи регионални градове - София, Пловдив, Варна, само че никой не желае да пристигна да работи в болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР