Родителите винаги мислят за доброто на детето: ще го заведем

...
Родителите винаги мислят за доброто на детето: ще го заведем
Коментари Харесай

С малко дете на море - рисковете са повече отколкото ползите

Родителите постоянно мислят за положителното на детето: ще го заведем на море, да подиша чист въздух, да се закали. Но когато детето е доста малко, изключително в кърмаческа възраст, рискувате да си навлечете доста неприятности.

Малките деца доста по-лесно се претоплят в сравнение с възрастните. Бебетата имат релативно по-голяма телесна повърхнина, недоразвити потни жлези и са доста чувствителни към измененията на околната среда. Затова доста елементарно се претоплят и обезводняват. Представете си, че сте на плажа в горещото време с памперс, който постоянно е топъл, по какъв начин ще се чувствате? На всичко от горната страна е и съвременно да не се дава вода на кърмачетата, което в допълнение усилва риска от топлинен удар.

Не се заблуждавайте, че чадърът пази детето от топлината, високата температура си е висока и на сянка. В жегата ние, възрастните, се разхлаждаме с течности, потим се и контролираме телесната температура. Бебето не може и стартират обриви, безпокойство, температура, повръщане. Децата до 1 година имат доста нежна кожа и не би трябвало да се излагат на слънце, елементарно изгарят, даже със слънчева отбрана.

 f iStock

Колкото по-малко е детето, толкоз по-голяма е вероятността да се разболее на морето. Неговата имунна система не е укрепнала, а там се среща с доста хора, които разнасят инфекции. По принцип слънцето е потребно при рационално потребление, само че в огромни дози потиска имунната система и децата боледуват в жегата.

Малките деца мъчно се приспособяват и внезапни промени в режима им се отразява зле на здравето. И по този начин: дълго пътешестване, топлота, среща с доста хора, смяна на режима, кому е нужно да мъчите детето? Прибавям и обстоятелството, че на непознато място мъчно се намира квалифицирана здравна помощ, лекарите по морето са претрупани от работа, родители-ентусиасти с дребни деца бол.

Ухапването от инсекти също е по-често край водните басейни. Освен неприятните обриви със сърбеж и алергични реакции, комарите разнасят и западнонилска тресчица, за която ние нямаме имунитет. Освен комарите, и кърлежите нападат на макс, заради многото превалявания се развъдиха интензивно.

 f iStock

Извън дома качеството на храната в никакъв случай не е несъмнено, изключително в горещото време. А престоялата храна е източник на доста неприятности – салмонела, дизентерия, стафилококови инфекции и така нататък Което за дребното дете значи болница и системи.

Ако желаете бебето ви да е крепко и умерено, не му обърквайте режима и не го водете на море. Препоръката на международната педиатрична асоциация е, че за децата до 3-годишна възраст морето и дългите пътешествия не са подобаващи. Което не значи, че ще имате безусловно неприятности, при рационални родители дребното дете ще се усеща чудесно. Но за по-сигурно изчакайте децата да поотраснат и като навършат най-малко две годинки стягайте багажа и прелестно изкарване.

 f iStock

Още от доктор Андреева:
Опасна ли е западнонилската тресчица? Замърсеният въздух въздейства и върху умствените качества на децата Как да понижим изпотяването Дами, по какъв начин е щитовидната ви жлеза? 7 храни (някои полезни), които не са подобаващи за деца Какви заболявания придвижват кърлежите и по какъв начин да се предпазим - поучава доктор Андреева 6 метода да предпазим децата си от злополуки у дома
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР