Родителите вече ще плащат за извинителна бележка пред класния, когато

...
Родителите вече ще плащат за извинителна бележка пред класния, когато
Коментари Харесай

Лекарската наглост удари по всички майка и бащи! Вече ще плащаме 5 лева за извинителна бележка за…болно дете

Родителите към този момент ще заплащат за извинителна записка пред класния, когато детето им е болно. Това се постанова поради новите условия на здравното министерство и обстоятелството, че издаването на документа не е включено в пакета услуги, финансирани от Касата.

Личният доктор самичък дефинира таксата. В Пловдив тя е сред 2 и 5 лв. за записка, написа в. „Марица“.

„ Работата ни се усили неведнъж. От началото на годината алармирахме, че всички тези нови условия в последна сметка ще рефлектират върху пациента ”, съобщи д-р Александър Калайджиев, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

За да спрат издаването на подправени бележки, от министерството натовариха джипитата с куп документи. Необходимостта от неявяване от учебно заведение по медицински аргументи се удостоверява от доктор въз основа на данни от анамнеза, справедлив статус от осъществения обзор, резултати от осъществени проучвания и поставената диагноза, отразени в здравната документи.

Медицинската записка се попълня и подписва от лекаря, направил прегледа, и се подпечатва с неговия щемпел или този на съответното лечебно заведение. Задължително би трябвало да се вписват номерът и датата на документа за осъществения обзор с посочен код на болестта. Дните, посочени в здравната записка, за които е избрана нуждата от неявяване от учебно заведение по медицински аргументи, не може да предхождат датата на осъществяване на прегледа. В случаите на нужда от неявяване от учебно заведение след извършено болнично лекуване се удостоверява от доктор, като се показва номер или дата на издадената от лечебното заведение епикриза.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР