Родителите трябва да носят наказателна отговорност за т. нар. ранни

...
Родителите трябва да носят наказателна отговорност за т. нар. ранни
Коментари Харесай

Предложение: Съд за родители, допуснали ранни бракове на децата им

Родителите би трябвало да носят наказателна отговорност за така наречен ранни бракове на децата им. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че сега има състав на Наказателния кодекс, в който се показва, че в случай че едно лице склони малолетно към брак, предстои на наказателна отговорност, само че не и родителите. Министърът дефинира казуса като "една от най-трудните задания " при обгръщането на децата в просветителната система.

"Във всички случаи родителят носи отговорност за бъдещето на детето. Правото на обучение на детето е обвързване на родителя. Факт е, че ранните бракове стават със единодушието, в случай че не и под давление на родителите, и моето персонално мнение е, че тази наказателна отговорност би трябвало да се носи от тях ", сподели още Красимир Вълчев.

Това е въпрос на диалози, тъй като не става дума единствено за приемането на сходно решение, само че и за опцията да бъде дейно приложено, уточни министърът. По думите му казусът е и обществен, а в основата му са културни характерности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР