Родителите сме готови на всичко, за да са добре децата

...
Родителите сме готови на всичко, за да са добре децата
Коментари Харесай

5 опасни тенденции на съвременното възпитание

Родителите сме подготвени на всичко, с цел да са добре децата ни – това, както и фактът, че теориите и препоръките за съвременно образование, давани от хиперактивни приятелки и незнайни „ експерти “ се множат като зайци, ни карат да прекаляваме и в устрема си да дадем най-хубавото, да реализираме противоположното. Ето кои измежду новите трендове за образование, съгласно uaua.info, могат да навредят на децата ни:

Когато спортът не е здраве

Още от първите месеци след раждането доста майки ентусиастки записват бебенцата на масаж, плуване и динамична гимнастика. Но манията за дете първенец, когато се изроди в нездрава упоритост, може да докара до недостатъци в развиването. А натискът върху незрялата детска душeвност заплашва да ги трансформира в перфекционисти и егоисти, когато пораснат.

Диета за новородени

Някои майки се опасяват дотам, че детето им ще е с наднормено тегло, че подхващат безумни дейности. Например, пробват се да не дохранват детето с кърма, като се дърпат от него, преди да се е наяло, или в случай че е на изкуствено мляко, поставят по-малко от предписаното количество. Обаче не си дават сметка за следствията, а и когато детето поотрасне и стартира да се движи интензивно, бузките ще изчезнат. Или не са наясно, че вярното хранене е един от най-важните фактори да здравословното положение на детето, а какво е вярно може да каже педиатър и диетолог.

Лишаване от внимание

Работният ден на новите родители се разтяга до късно през нощта – животът е подобен, пък и технологиите го разрешават. Ако не е работата, то обществените мрежи оплитат майката и таткото като в паяжина и по този начин децата, лишени от внимание, са оставени сами на себе си. Но нито едно семейство, нито един човек не е станал по-щастлив, когато живее в самотност.

Хиперопека

Постоянното предпочитание да обгрижваме детето се „ отплаща “ в не толкоз далечно бъдеще с развиване на комплекси и боязън. „ Ако мама не е до мен, не мога да направя нищо самичък “ е измежду мислите, които са типични за деца, отгледани от хипергрижовни родители.

Конкурсна стратегия

Конкурси за хубост, за млади вокални реализатори, шоу съревнование – геният на детето би могъл да блесне на най-различни конгреси. Но когато водите наследника си на тях, не забравяйте, че не всички са подготвени да се възхищават на качествата му по този начин, както вършат това най-близките му хора. Резултатът за хлапето може да бъде мощен стрес, меланхолия, хранително разстройство, анорексия…

Така, уви, и най-грижовните родители персонално могат да разрушат щастливото детство на личните си синове и дъщери. Поддържайте салдото, вслушвайте се в желанията на детето си, отделяйте му внимание колкото се може повече и не забравяйте, че щастливото детство не се мери с тренировки и медали, а с усмивки и хубави мемоари от него.

Източник: Новите родители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР