Родителите се нуждаят от съвети за дигиталните рискове. Това сочи

...
Родителите се нуждаят от съвети за дигиталните рискове. Това сочи
Коментари Харесай

Проучване: Родителите се нуждаят от съвети за рисковете в интернет

Родителите се нуждаят от препоръки за цифровите опасности. Това сочи изследване по план по стратегия Еразъм+ с плевенско присъединяване, заяви Иванка Ватева от участниците.

Тя посочи, че крайният резултат на плана ще бъде многоезичен справочник в региона на медийното обучение, под формата на уеб-базирано приложение. Координатор на плана е съдружие " Правото в Европа ", Йена, Германия, а сътрудниците са от Люнебург, Германия, от Гърция, Словения, Австрия и съдружие " Учебна работилница - Европа " от Плевен.

Необходимостта от европейско образоване на родителите във връзка с медийните им умения, само че най-много на тяхното медийно обучение, нараства, уточни Ватева. Децата бързо осъзнават, че са по-добри от родителите си в тази област и по този начин поражда фамилен проблем, разясни тя. Това са изходните причини за плана " @home ". Те се удостоверяват от анкетно изследване. Анализирани са резултатите от взели участие 551 души от петте страни - родители на общо 872 деца. Разглеждат се 14 въпроси, в които интервюираните са имали пет вероятни отговора. Средно 90 на 100 от тях са били заинтригувани от плана. По отношение на тематиките " Кибертормоз ", " Качване на фотоси онлайн ", " Гейминг ", " Сигурност в Интернет ", " Настройки за сигурност ", " Кражба на еднаквост в Интернет " и " Какво се случва с моите данни " е налице най-голяма нужда от образоване. Повечето участници желаят на практика препоръки, посочи Ватева.

Настройките за сигурност са интензивно търсени при 95 на 100 от всички интервюирани. Особеност тук е, че в България всички запитани - 100 на 100, демонстрират интерес. Най-малко информация е нужна на родителите за най-използваните онлайн медии, посещавани и от тях съвсем всеки ден. Въпросът за сигурността в Интернет е тематика, към която е показан максимален интерес - близо 96 на 100 от интервюираните се нуждаят от информация по нея. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР