Родителите са виновни децата им да затлъстеят, когато пораснатЗа лошите

...
Родителите са виновни децата им да затлъстеят, когато пораснатЗа лошите
Коментари Харесай

Вредни навици: Всичко в чинията да се изяде!

Родителите са отговорни децата им да затлъстеят, когато пораснат
За неприятните хранителни привички можете да кажете „ благодаря “ освен на родителите, само че и на детската градина, бабите и дядовците. В последна сметка методът, по който се храните в този момент, е ехото на вашето бебешко хранене.

" Яж по-бързо, не спи над яденето! "

Това е една от най-често срещаните изречения. Всъщност тези, които ядат бързо, гълтам повече от другите. Опитайте се да забавите темпото, отпуснете се и отделете повече време на всяко хранене. Тогава сигналът към мозъка: „ Сит съм! “, ще съвпадне с последното парче от това, което сте си разрешили.

„ Никакво ставане от масата, до момента в който не изядеш всичко! “

Това е вторият най-често срещан „ остен “ от родителите. Така се поставят основите на насилственото преяждане, съпроводено с възприятие за виновност. Тук на помощ идва най-простият съвет - напуснете масата с леко възприятие на апетит.

" Добро дете, ето ти бонбонче! "

Оттук идва концепцията да се награждаваме за всеки триумф с нещо сладко. Ако желаете сладко - изпийте половин литър вода, в случай че след 10-15 минути желанието не е изчезнало - изяжте един трагичен бонбон, само че постепенно, на драго сърце.

„ Супа с самун, котлет с самун “

Класика! Този табиет ни е заложен от нашите баби. Човек би трябвало единствено да постави старания и да надделее над себе си, да изяде супата без самун. Дори ще се изненада от новия усет на едно нормално ядене. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР