Родителите поискаха сами да решават дали да ваксинират децата си

...
Родителите поискаха сами да решават дали да ваксинират децата си
Коментари Харесай

Избор дали да ваксинират децата си поискаха родители на протест пред МС

Родителите желаеха сами да вземат решение дали да имунизират децата си на митинг пред постройката на Министерския съвет . Проявата им бе проведена във Facebook, заяви БНР.

Протестиращите упорстват да има указател на потърпевшите от ваксини и специфичен фонд за компенсацията им .

3 юни е международният ден на хората, потърпевши от ваксини.

" Когато има риск, би трябвало да има избор ", обявиха Людмила Дукова и Христо Лафчиев от Български наставнически централен комитет .

" Ваксинирането е избавило доста животи през годините, през епохи на процедура, откогато е открита имунизацията. Тя е избавила доста животи, тъй като хората, които са ги изобретявали, първо са пробвали върху себе си и по-късно върху свои близки, и са гледали в очите хората, които имунизират. И са носели отговорност за това, а хората, дето са се подлагали на имунизиране, са го правили непринудено ", съобщи Дукова.

По думите й в този момент някой някъде бълва ваксини, които би трябвало да се употребят, по този начин както се бълват оръжия и някъде би трябвало да има война .

" Тук сме да протестираме не срещу имунизирането въобще. Ваксините са значим способ за превантивно лекуване, само че ние сме срещу това имунизациите да са наложителни , и второто значимо нещо, против което ние сме срещу е те да се бият безконтролно - без проби за алергични реакции, без да се регистрира, че избрани деца са доста по-чувствителни към вливания в кръвта, каквито и да е, от други ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР