"Родителите незабавно да спрат достъпа на децата си до интернет!

...
"Родителите незабавно да спрат достъпа на децата си до интернет!
Коментари Харесай

Психиатър за опасната игра "Син кит": Спрете интернета на децата!

"Родителите неотложно да спрат достъпа на децата си до интернет! Да не им разрешават да имат профили във Facebook, до момента в който не пораснат. Само по този начин могат да ги предпазят от играта "Син кит ", чиито жертви към този момент са над 2000 деца в целия свят. "

Това съобщи пред в. "България Днес " титулуваният психиатър доктор Веселин Герев, който деликатно следи рисковото интернет събитие.

"Най-застрашени са децата на възраст от 10 до 15 години, тъй като са лесни за манипулиране и се поддават под заканите, че ще се случи нещо неприятно на тях или на околните им хора. Това е тип психотропно оръжие, което има авторазрушително деяние върху подрастващите. Децата желаят да са водачи в фирмите и да се демонстрират пред другите и по тази причина стигат до самонаранявания, които документират със фотоси и видеа ", добави доктор Герев.

Психиатърът дава някои препоръки на родителите по какъв начин да схванат, в случай че децата им са се захванали с рискованата игра. "Тревожете се, в случай че детето спре да се храни и излиза, без да ви каже къде отива. Проверявайте дали няма рани по тялото, за които може да ви дава пояснения, че е паднало или се е сбило в учебно заведение. Следете деликатно какво разгласява в обществените мрежи. Моят съвет е непосредствено да му ограничите достъпа до интернет. Това е смела постъпка, тъй като доста родители няма да се осмелят да го създадат, защото желаят децата им да си имат занятие ", обясни специалистът.

"Син кит " е интернет игра, която съществува в няколко страни. Тя се състои от серия провокации, предоставени на играчите от админите за интервал от 50 дни, като последното предизвикателство е играещият да извърши самоубийство. Името идва от явлението при китовете, които сами излизат на брега, нормално заради дехидратация, което е обвързвано със самоубийство. "Син кит " се заражда в Русия през 2013 година и оттогава има хиляди починали деца, които се свързват с играта. Преди седмица играта беше открита в телефона на възпитаник от главно учебно заведение "Климент Охридски " в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР