Родителите на загиналия под връх Лхотце алпинист Иван Томов молят

...
Родителите на загиналия под връх Лхотце алпинист Иван Томов молят
Коментари Харесай

Родителите на алпиниста Иван Томов: Не пращайте пари

Родителите на починалия под връх Лхотце планинар Иван Томов молят да не се изпращат повече пари по сметката, която бе разкрита преди два дни, с цел да се покрият разноските по връщането на тялото на сина им в България.

Макар че часове след разкриването й министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ ще преведе нужните 70 000 $, близо 20 души са изпратили още общо към 3000 лв..

" По 50 лв., по 100 лв. са превеждали. В тези сложни времена за нас това е извънреден жест ", сподели пред " Монитор " майката на младия мъж – Валентина.

Вчера от ГЕРБ е преведена обещаната сума – 122 660 лв.. С останалите пари са събрани общо 125 008,47 лв..

Майката Валентина, бащата Юрий и сестрата Елисавета изричат голямата си признателност към хората, показали съпричастност към голямата им болежка. " Когато разбираме, че не сме сами, като че ли ни става малко по-леко ", сподели бащата на алпиниста и добави, че парите, които останат, ще бъдат преведени за благотворителна идея.

В момента се вземат решение организационни въпроси по превозването на тялото на сина им със съдействието на Министерството на външните работи и Консулството на България в Катманду.

35-годишният русенец почина на 17 май, откакто покори без кислороден уред връх Лхотце в Хималаите. Смъртта го застигна на височина 7850 метра под лагер 4 и това правеше акцията по свалянето на тялото комплицирана и рискована, само че не и невъзможна.

Източник: Канал 3
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР