Родителите на задържания в Беларус Роман Протасевич са категорични, че

...
Родителите на задържания в Беларус Роман Протасевич са категорични, че
Коментари Харесай

Родителите на Протасевич твърдят, че е говорил под натиск

Родителите на арестувания в Беларус Роман Протасевич са безапелационни, че изявлението, което той даде за беларуската телевизия, е било под напън.

За ONT журналистът декларира, че на борда на самолета от Атина за Вилнюс е имало бомба - осведомителна. Той признава, че е провел антиправителствени митинги, удостоверява за подготовката на нападение против президента Лукашенко и предизвестява за " спящи " радикални кафези в Беларус.

За здравословното си положение журналистът споделя, че се усеща добре и показва, че непринудено се е съгласил на изявлението.

От Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че не могат да потвърдят по кое време и къде е направено изявлението. Заради опасения, че записи, направени и популяризирани при сходни условия, могат да опонират на интернационалното право, и този път Съюзът популяризира единствено стоп-кадър с Протасевич.

Това е следващия опит за безчинство над сина ми. Никой не има вяра на тези думи. Никой не би трябвало да има вяра на тези думи. Изпитвам голяма болежка - мъчно е да приказвам за възприятията си. Много е мъчително да виждам гова. Тревожа се за сина си, сподели Дмитрий Протасевич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР