Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които

...
Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които
Коментари Харесай

Без шофьорски книжки за родителите на дрифтъри

Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, поради които на крайник беше изправена цялата страна, ще останат без книжки за период от 1 месец. Санкцията ще засегне четири майки и бащи, които като се изключи че ще стоят без удостоверение за ръководство ще бъдат лишени и от возилата си за по 3 месеца, оповестява в. "Телеграф ".

Това разгласи през вчерашния ден шефът на КАТ - Стара Загора Тихомир Желязков. За спасяването на осемте зрелостници от радневския минен колеж "Свети Иван Рилски ", полиция, пожарна и АПИ са пръснали над 5000 лева

Спасените младежи настояват, че не са тръгвали да дрифтят по заледения планински път. Те настояват, че "Фолксваген Голф ", който пръв закъсва измежду преспите, е бил ръководен от Венета М. И., майка на един от тях.

В обясненията си младежите изясняват още, че задачата им била хижа "Теменуга ", само че по пътя разбрали, че тя не работи и решили да се насочат към друга хижа от северната страна на Балкана. Бащата на един от тях Дончо Дончев с "Опел Фронтера " също закъсал.

"Налага се да приемем на доверие всички тези изказвания на участниците в проблематичната обстановка. По силата на закона не можем да ги накажем за "дрифтене ". Затова книжките на четиримата водачи ще бъдат отнети за по месец, а колите им ще бъдат спрени за по 3 месеца от придвижване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР