Родителите на ученици от I до IV клас, които се

...
Родителите на ученици от I до IV клас, които се
Коментари Харесай

Родителите на ученици до IV клас до понеделник трябва да обявят съгласие за тестването им

Родителите на възпитаници от I до IV клас, които се образоват в електронна среда, би трябвало най-късно до 12 часа на 8 ноември, понеделник, да заявяват дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично с щадящи антигенни проби или ще показват годен документ, че детето е преболедувало COVID-19. Това оповестява Министерството на образованието и науката (МОН), като прибавя, че е квалифициран пример на декларация, който е възложен на Регионалните ръководства на образованието (РУО) и посредством тях - на шефовете на учебни заведения.

В декларацията са посочени съответните два типа проби със слюнка, определени от Министерството на здравеопазването, които ще бъдат прилагани в учебно заведение. На всяко учебно заведение ще бъде възложен единствено единият от двата типа проби.

За да подкрепи родителите при тяхното решение, МОН провежда проява на процеса на тестване.
Децата ще бъдат тествани в класната стая от здравно лице или от учител или непедагогически експерт, избран от шефа.

Допустимо е присъединяване на доброволци - родители, посредници, представители на БЧК и други, които разполагат със " зелен документ ". Изключение се прави за децата със специфични просветителни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си у дома. За задачата те
би трябвало да попълнят специфична декларация, в която се ангажират да вършат това в дните, когато се тестват останалите възпитаници и да водят детето си в учебно заведение единствено след негативен резултат от теста и да го предават в учебно заведение.

Декларациите за тестване можете да видите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР