Родителите на преждевременно родените деца вече ще получават специализирана помощ

...
Родителите на преждевременно родените деца вече ще получават специализирана помощ
Коментари Харесай

У нас отваря врати първи семеен център за недоносени бебета

Родителите на прибързано родените деца към този момент ще получават профилирана помощ и то на едно място. Това ще става в първия у нас Семеен център за недоносени, който напълно скоро ще отвори порти.
Диляна поема първата си глътка въздух преди 8 години. Още с нея стартира и борбата й за живот. Момиченцето се ражда прибързано - в 7-я месец, споделя Нова телевизия.
„ Моят мораснал воин. Диляна се роди кг и половина, дребна, заставам дълго време в болниц Аз си потеглих от болничното заведение без бебе на ръце, както вършат всички останали”, споделя Петя Банкова, майка на Диляна.
След раждането Петя не среща поддръжка.
„ В болничното заведение липсваше информация по какъв начин да действаме по-натам, какво е положението на детето. Беше огромен потрес за мен, както и за цялото семейство, тъй като никой не очакваше това”, прибавя Петя. А огромното тестване стартира, откакто момиченцето се прибира вкъщи. Диляна към този момент е във втори клас и се развива обикновено.
Сега родителите на прибързано родените деца няма да се усещат изгубени. А с цел да стане този център действителност, преди година фондация " За нашите недоносени деца " стартира акция за набиране на средства. Освен до разбообразни занимания, тук те ще имат достъп до разнообразни експерти, измежду които лекари, психолози и логопеди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР