Родителите на двама българи, които излежават присъди за източване и

...
Родителите на двама българи, които излежават присъди за източване и
Коментари Харесай

Българи гаснат бити и болни във виетнамски зандан

Родителите на двама българи, които излежават присъди за източване и клониране на кредитни карти във Виетнам, настояват, че сънародниците ни са бити, измъчвани, държани гладни и в карцер в затвор в страната. Те също по този начин обявиха, че пандизчиите са заболели и не се лекуват. От ефира на телевизия Нова Тв те помолиха институциите за помощ, които съгласно тях сега нехаят.

Задържаните българи са Юлиян и Колин . Юлиян е хванат от виетнамските управляващи за точене и клониране на кредитни карти през 2014 година, а Колин е наказан за съучастие през 2016 година

Според сестрата на Колин и майката на Юлиян, които неотдавна се връщат от Виетнам, момчетата са заболели, държани са оковани и гладни с белезници , поставяни са в карцер. Сестрата на Колин споделя, че те са били с рани , изглеждали са притеснително зле и са лишавани от лекарска помощ.

Майката на Юлиян - Надя, описа, че при диалог с него той ѝ споделил за трима починали нигерийски жители във виетнамския затвор .

Близките на пандизчиите упрекват институциите в безгрижие. Майката на Колин съобщи, че синът й не е виждал българския консул в страната .

От Министерство на външните работи настояват в отговор до телевизия Нова Тв, че български посланик в град Хошимин регулярно посещава българите в пандиза . За последно това се е случило на 17 ноември. Задействана е и процедура по трансфер за доизлежаване на присъдите в България .

От там обаче отхвърлят да опишат какво е здравословното положение на Колин и Юлиян, тъй като " информацията съставлява персонални данни ". /Марица.бг
тагове българи бити бълни витнемски зандан
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР