Родителите на деца с увреждания се събраха на протест под

...
Родителите на деца с увреждания се събраха на протест под
Коментари Харесай

Майки скандират под прозорците на кабинета: Симеонов вън, Симеонов, ти си срам

Родителите на деца с увреждания се събраха на митинг под прозорците на Министерски съвет с искане на оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
Протестът е поради изявлението на Симеонов, че те са "група кресливи дами " с "уж заболели деца ", което протестиращите смятат за неприемливо, поради което и желаеха той да се отдръпна от държавното управление. Те развяват черни флагове, плакати с надписи "Симеонов, ти си позор ", пуснали са си хайдушки песни. Бе пуснат и запис на изявлението на вицепремиера, което бе съпроводено от бурни освирквания, след което последваха и виковете "Оставка ".
"Вървете си г- н Симеонов, вървете си! ", прикани митингът на майките.
"Ако той не я подаде, надяваме се министър председателят да му я поиска”, оповестиха протестиращите и продължиха със виковете "Оставка " и "Нямате място в ръководството на страната ".
На място има и засилено полицейско наличие, като жандармеристи са заградили входа на постройката на Министерски съвет. Въпреки това хората направиха опит да напреднат към вратите на властта, само че няколко кордона чиновници на реда се изправиха пред тях.
На митинга бяха видяни журналистката Лора Филева с бебето си. Репортерката на "Дневник " е щерка на шефката на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова и направи дебют с новороденото. Сред майките бяха още Кин Стоянов, Нидал Алгафари, Еленко Божков.
Предварително бе планувано митингът да продължи до 17:30 часа. Родителите обаче ясно обявиха, че ще се съберат пред Министерски съвет и вечерта. Те са безапелационни, че няма да спрат да стачкуват, до момента в който Валери Симеонов не си подаде оставката. Призоваха и още жители да се причислят след тях след края на работния ден.
Родителите на деца с увреждания подчертаха, че митингът им не е политически.
В още редица други градове са планувани митинги с искане за оставката на вицепремиера, в това число и в Лондон, пред посолството на България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР