Родителите на деца с онкологични заболявания с ултиматум към държавата.

...
Родителите на деца с онкологични заболявания с ултиматум към държавата.
Коментари Харесай

Родителите на деца с онкологични заболявания с ултиматум към държавата

Родителите на деца с онкологични болести с ултиматум към страната. Сдружението деца с онкохематологични болести, подсилен от родители на деца, които сега се лекуват, такива, които са излекувани и тези, които изгубиха борбата, дава период на виновните институции до 10 юли да вземат незабавни и съответни ограничения за осъществяване на поставените претенции и обезпечаване на медикаменти в трите клиники и по този метод да се подсигурява съответно, навременно и качествено лекуване на всички деца с онкохематологични болести в страната. В противоположен случай родителите излизат на митинг.

Тежък и бодлив е пътят, който изминават родителите на деца с онкохематологични болести. Джина Петкова е майка на такова дете. Разбира за заболяването, когато то е на 4-годишна възраст. Минах през пъкъла. Най-страшно е когато това дете, което е на химиотерапия и би трябвало да го заведеш в някоя институция, където не знаеш дали има заболели хора и дали няма да се разболее и по този метод да спре лекуването, съобщи тя в утринния блок на Нова телевизия.

Проблемите не са от в този момент. Те съществуват от 10 години и всички институции са наясно с тях. Непрекъснато сигнализираме и Министерството на здравеопазването, и Здравната каса. Те знаят какви са проблемите, изясни друга майка на онкоболно дете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР