Родителите на деца с онкохематологични заболявания няма да се занимават

...
Родителите на деца с онкохематологични заболявания няма да се занимават
Коментари Харесай

Родителите на деца с онкозаболявания няма сами да подават документи в НЗОК

„ Родителите на деца с онкохематологични болести няма да се занимават повече с подаването на документи. Това ще се случва на равнище болница – НЗОК “. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев и разясни, че са извършени няколко срещи сред представители на Министерство на здравеопазването, НЗОК, организацията на родителите на деца с онкохематологични болести и лечебните заведения, в които те се лекуват.

Ще усъвършенстваме периодите на подаването на документи. Срокът, който сме си сложили за завършване на измененията в Надедба №10 за изискванията и реда за възнаграждение на лекарствени артикули, заплащани от НЗОК. и на Наредба №2, е до края на август, с цел да влязат в действие измененията от септември “, сподели здравният министър.

„ Предвидено е към този момент да не се взема поради въпросът за съществуване или липса на набирателна или дарителска сметка при кандидатстване за лекуване ", добави още министър Ананиев.

Той добави, че някои медикаменти отпадат не по виновност на администрацията, а заради липса на доставка от производителите или отпадането им от Позитивния лекарствен лист. За деца се доставят и нерегистрирани у нас медикаменти и по този механизъм ще се работи, тъй като задачата е да не се позволява дефицит на лекарства, увери Кирил Ананиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР