Родителите на българско дете, което е починало след спускане по

...
Родителите на българско дете, което е починало след спускане по
Коментари Харесай

Българче почина при инцидент в аквапарк в турски хотел

Родителите на българско дете, което е умряло след втурване по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на страната за следствието. Трагичният случай се е случил на 6 юни.

Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела.

„ И тя ми сподели – Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби схващане, падна в ръцете ми”, описа бащата на момичето Веселин Вачев.

За няколко часа детето е преместено в три лечебни заведения в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

" Аз видях пъкъла на тази земя, претърпях гибелта й три пъти”, показа майката на детето Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща фамилията и до момента в който лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не схващат.

„ Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, само че те ни споделиха, това е общоприета процедура”, изясни Веселин Вачев.

В България родителите стартират да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на проверяващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била рискова и без избавител.

„ Ако след Вивиян не се беше пуснало незабавно идващото дете, тя в този момент щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо”, добави Антония Вачева.

В момента фамилията прави действия към външно министерство за подпомагане, с цел да може да изискат всички документи по следствието. Търсят и юрист в Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР